Många ville bli julvärd i Varberg: "Väldigt tacksamma"

Åsa Johnsson och Ingela Nilsson. Foto: Varbergs kommun - Foto: Pressbild

Många frivilliga ville hjälpa till att hålla öppet seniorernas mötesplats.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Mötesplatsen Ljuspunkten satsar på att hålla julöppet för sina besökande seniorer. Under sex dagar över jul och nyår kommer julvärdar hålla öppet caféet för julfika i gemenskap med andra.

- Det har funnits ett starkt önskemål från seniorer om att träffas kravlöst. Vi gick ut med en förfrågan om att vara julvärd och hjälpa till att fixa kaffe och skapa gemenskap. Vi fick ett stort gensvar, vi är väldigt tacksamma för det. Det är inga speciellt aktiviteter dessa dagar, folk får komma hit och köpa kaffe och umgås, förklarar Ingela Nilsson, koordinator på frivilligverksamheten.

I Varberg finns totalt åtta mötesplatser i kommunen och över julen är det endast Ljuspunkten som kommer hålla öppet. Totalt har 25 personer sökt sig till jobbet som julvärd. Bland alla sökande är majoriteten seniorer. Några av de sökande är redan frivilliga värdar i verksamheten, men nästan ett tiotal som sökt är helt nya för mötesplatsen.

- Som julvärd arbetar man tre stycken i taget och har hand om kaféet - kokar kaffe, ordnar kaffebröd och försäljning. Vi hoppas att man tar tillfället i akt att prata med gästerna med, säger Ingela.

Ljuspunktens café håller öppet den 19, 27 och 28 december samt den 2, 3 och 4 januari mellan klockan 13.00-17.00.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar