Man misshandlade och hotade kvinna: "Jag ska komma efter er"

Foto: Dennis Johansson / Pixabay

Mannen skickade en film till kvinnan där han tar fram ett vapenliknande föremål och gör en mantelrörelse.

delningar

En man i 30-årsåldern från Varberg döms vid Varbergs tingsrätt för grov kvinnofridskränkning. Mannen har från maj till augusti 2018 utsatt sin flickvän för fysisk och psykisk misshandel.

Den första händelsen skedde i slutet på maj. Då ska mannen ha tagit stryptag om sin flickväns hals efter att de börjat bråka. Kvinnan föll på en cykel och fick smärtor och svårt att andas. I juni skedde ytterligare en misshandel där mannen tog stryptag som halsen på kvinnan.

I slutet av juni och i juli skickade mannen flera meddelanden och videoklipp till kvinnan där han filmat utanför kvinnans hus. Han ska även ha skickat en film till kvinnan där han uttalar ”jag ska komma efter er” samtidigt som han tar fram ett vapenliknande föremål, gör en mantelrörelse, osäkrar vapnet och stoppar det i byxlinningen.

Mannen skickade även en film där han har sex med en annan kvinna. Mannen uppgav att han skickade filmen för att han ville att hon skulle må dåligt och för att ge igen på henne.

Mannen nekar till anklagelserna om misshandel och menar på att han agerat i nödvärn.

Tingsrätten anser att var och en av gärningarna mot kvinnan har utgjort led i en upprepad kränkning av hennes integritet och att de varit ägnade att allvarligt skada hennes självkänsla. Bland bevisningen finns bland annat vittnesuppgifter, filmer och läkarintyg.

Mannen dömdes i oktober 2018 för narkotikabrott till ett års fängelse vilket ännu inte vunnit laga kraft. Nu döms han även för grov kvinnofridskränkning till fem månaders fängelse.

Han ska även betala 61 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar