Man begick flertal brott – döms till fängelse

Foto: Dennis Johansson

En man åtalades vid Varbergs tingrätt för misshandel, olaga hot, hemfridsbrott samt hot mot tjänsteman.

delningar

En man i 28-årsåldern dömdes under veckan vid Varbergs tingsrätt för misshandel, olaga hot, hemfridsbrott, grovt brott samt hot mot tjänsteman.

Det var under våren 2019 som en bekant till mannen spred ett falskt rykte om att den 28-årige mannen hade suttit inne för våldtäkt. Den 28-årige mannen blev då mycket upprörd och försökte leta upp mannen som låg bakom ryktet och som han hade känt sedan en månad tillbaka. När han upptäckte att han inte var hemma gick den 28-årige mannen till mannens brors jobb och sedan till socialen där han visste att mannen skulle vara den dagen, men han hittade honom inte där heller. Den 28-åriga mannen tog då hjälp av en av deras gemensamma vänner. Vännen mötte upp honom och han bad henne ta kontakt med deras gemensamma vän som då skulle slänga ner nyckeln. Enligt förhöret med vännen ska hon sedan ha ringt hennes vän och rådfrågat om vad hon skulle göra, och även hon kom till platsen.

När mannen slängde ner nycklarna genom fönstret såg han endast de två vännerna. Den 28-åriga mannen tog sig in i byggnaden från andra hållet. Han ska då ha tvingat vännerna att ge honom nyckeln in till mannens lägenhet och sedan tagit sig in med nyckeln. Vad som sedan hände i lägenheten är oklart, men båda männen tog sig ut ur lägenheten genom fönstret. Om mannen blev knuffad av den andra mannen eller om han hoppade är oklart. Mannen sprang sedan mot Coop där han ropade på personalen för att få hjälp varefter den 28-åriga mannen ska ha hoppat på honom och utdelat flertal starka slag mot ansiktet.

Tingsrätten anser att bevisningen, som består av tre vittnen, övervakningsfilmer och fotografier är tillräckliga för att mannen ska dömas för misshandel, olaga hot och hemfridsbrott.

Den 28-årige mannen dömdes också för hot mot tjänsteman. När mannen nekades att komma in på en nattklubb av en ordningsvakt blev han upprörd och gick därifrån efter att han sa att han skulle komma tillbaka med en mask och avskjuta honom. Ordningsvakten uppfattade det som hotfullt men besvarade inte mannen eftersom han var på väg därifrån. När mannen då gick vidare till en annan nattklubb följde ordningsvakten efter mannen för att prata med ordningsvakterna där, och såg till att mannen blev nekad även där. Den 28-åriga mannen utdelade då flertal hot mot ordningsvakten. Ordningsvakten uppger i förhör i rättegången att det krävdes tre vakter för att få på mannen handfängsel och avlägsna honom från platsen. Händelsen rubriceras som hot mot tjänsteman.

Mannen dömdes till fyra månades fängelse och ska betala skadestånd till mannen han misshandlade.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar