Laddar

Löftet – då bjuder Mattias Lindström på champagne

Snart kommer allsvenskt motstånd till Övrevi och det roliga börjar för nykomlingen. "Vi är motiverade till tusen".

delningar

En bonus. Så beskriver Mattias Lindström Tvååkers spel i Svenska cupen. När 24Varberg når Tvååkerstränaren kämpar han med att hjälpa det ena barnet efter det andra.

Någon ska tröstas, någon ska hämtas – ändå tar han sig tid att prata fotboll och Tvååkers IF. Han ger sin syn på det han benämner som ”världens längsta försäsong”.

– Just nu handlar det mesta om att få truppen på plats, både socialt och fotbollsmässigt. Mycket handlar om att få folk att trivas med ihop – det är det pusslet man lägger nu, förklarar Mattias Lindström.

Hur jobbar ni med det mer specifikt? – Vi försöker dagligen lägga olika tävlingar på träningarna, där förlorande laget bestraffas och det vinnande belönas. På det sättet lär man sig att jobba för varandra.

Något oväntat nådde divison 1-nykomlingen Tvååker Svenska cupen-gruppspel. Det drar igång redan till helgen, men Tvååker får vänta en och en halv vecka på sin tur.

Då ställs laget mot allsvenska Örebro hemma på Övrevi. I gruppen återfinns dessutom det förmodade allsvenska topplaget IFK Norrköping. Och till sist: klubben som Lindström är så starkt förknippad med – Helsingborgs IF.

– Både vi och spelarna ser det mest som en belöning. Vårt fokus är på serien, cupen är mest ett trevligt avbräck från försäsongen, säger Lindström, men poängterar han och lovar:

– Vi kommer inte att bli en slagpåse. Vi är motiverade till tusen. Jag har aldrig nånsin gått in i en match och inte trott på att vi kan vinna – det är den inställningen vi kommer gå in med.

Hur känns det för dig personligen att möta HIF?  – Det ska bli en rolig match. Att komma till Olympia som tränare, det trodde jag skulle längre tid, säger han och fortsätter:

– Vi har så klart allt att vinna, jag menar, hela vår budget är som en HIF-spelare. Det blir en David-mot-Goliath-match som vi ska gå ut och njuta av.

Lite längre fram i vår. En dryg månad efter att cupen tar slut drar Tvååkers huvudprioritet igång. Divison 1 södra, där klubben är nykomlingar.

Finns det någon uttalad målsättning? – Målet är att hålla oss kvar. Det är den enda målsättningen vi har just nu.

Hur ska ni klara det – vad blir viktigast? – Det viktigaste är att vi har en trygghet som i föreningen som både ska genomsyra vårt spel och hela föreningen. Vi ska bli trygga med att Tvååker är en division 1-klubb.

Truppmässigt har det, precis som i många föreningar, varit stor ruljans för Tvvåker. Många spelare har lämnat, varav lagkapten Emil Zander och skyttekungen Perparim Beqaj. Och många spelare har tillkommit.

– Jag är nöjd. I stort sett är vi klara – kanske kan någon spelare till trilla in. Viktiga spelare har försvunnit men jag tycker också att vi fått in många bra ambitiösa spelare som är redo att göra sitt jobb för Tvååker.

Mattias Lindström menar att resultaten inte får ta alltför stort utrymme när det kommer till Tvååker som har en uttalad vision om att vilja vara en klubb som förädlar och utvecklar spelare.

I truppen finns en spelare som redan förra året gjorde att entre inför Tvååkerspubliken och som Lindström menar är redo för nästa steg – 18-årige talangen Anton Nilsson.

– Vi jobbar metodiskt med honom, men det är en kille jag både tror och hoppas på och som snart kommer att vara redo att ta en ordinarie plats i division 1.

Till sist Mattias: Vad ser du mest fram emot? – Långsiktigt att vi står där i november och är nöjda. Kortsiktigt – och det är en parentes – att jag bjuder laget på champagne efter segern över HIF.