Livsmedelsaktörer bjuder in allmänheten

"Mycket förväntningar och glädje".

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Antalet matevenemang och skördefester har ökat de senaste åren. Livsmedelsaktörer bjuder nu in allmänheten till Skördetid i Halland, för att hylla och uppmärksamma skördetiden och lokalproducerade råvaror.

– När hösten skymtar runt hörnet känns det på samma sätt som när ens femåriga födelsedag närmade sig. Det är så mycket förväntningar och glädje. Att få ge sig ut bland vinrankorna tillsammans med intresserade personer ur vårt vinsällskap och ta ner de första druvklasarna. Det är magiskt. En fantastisk känsla att få skörda frukten av allt arbete, alla tankar och drömmar vi jobbat så intensivt med, säger Claes Bartoldsson, Vinmakare på Ästad Vingård, i ett pressmeddelande.

Tillsammans vill nu Region Halland, LRF, Signerat Halland och Hallands Matgille, med stöd från Europeiska jordbruksfonden, lyfta skördetiden.

– Vi samlar inte bara allt som händer i skördetid utan också alla som får det att hända. Vi skapar dels en arena för producenter, förädlare och måltidsskapare att samlas på dels en arena som lyfter fram alla livsmedelshjältar till gamla och nya kunder, säger projektledare Lovisa Jacobsson, i pressmeddelandet.

På Skördetid i Hallands hemsida kan du hitta evenemang, med mera.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar