LISTA: Här kan du bada naken i Halland

Nakenbad på flera platser i länet.

delningar

Snart är det sommar och för de som föredrar att bada nakna finns flera platser i Halland att välja på. Här finns ett urval av nakenbaden i länet:

Varberg

Skarpe Nord - Kommunalt nakenbad för damer som ligger utmed strandpromenaden, söder om Simstadion (mellan Varbergs fästning och Ankaret). Här finns gräs, klippor och brygga.

Goda Hopp - Kommunalt nakenbad för män om ligger vid Skarpe Nord, med plank emellan. Här finns gräs, klippor och brygga.

Käringhålan - Kommunalt nakenbad för kvinnor, ligger längs samma sträcka som Skarpe Nord och Goda Hopp. Här ska det främst finnas klippor.

Getterön - Enligt nakenbadarna.se finns ett icke kommunalt nakenbad på Getterön. Nakenbadet ligger längst ut på den sydvästra delen av halvön och består främst av klippor. För att komma till platsen behöver man ta sig över stenar och klippor.

Halmstad

Östra Stranden - Officiellt nakenbad i Halmstad som ligger på den södra delen om Östra Stranden, en bit ifrån Hagöns camping. Området har en långgrund sandstrand med toaletter och parkering.

Lynga - "Spontant" nakenbad mellan Vilshärad och Haverdal, en mil norr om Halmstad. Här finns toaletter, dricksvatten, duschar och soptunnor ungefär en kilometer från nakenbadet.

Falkenberg

Långaveka - "Spontant" nakenbad, som ligger cirka en mil söder om Falkenberg. Här finns sandstrand och långgrunt bad, parkering och toaletter.

Laholm

Mellbystrand  - Kommunal badplats i norra delen av Mellbystrand, i närheten av Marias Camping. Ska vara Hallands största nakenbad. Här finns sandstrand, parkering,  soptunnor och toalett.

Källa: nakenbadarna.se, scandinavianaturist.org, kommunernas hemsidor och kontaktcenter.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar