LISTA: Här är sommarlovsaktiviteterna i Varberg

Bland annat ridning, vattenskidåkning och roadtrip.

delningar

Varbergs kommun anordnar ett flertal kostnadsfria aktiviteter för barn- och ungdomar mellan 11-19 år. Bland annat blir det fiske, ridning och stand up paddle under sommarlovet. För att vara med på aktiviteterna kan man anmäla sig digitalt eller via fritidsledarna.

- Vi vill att ungdomar och föräldrar gärna kommer med förslag på vad vi kan göra under sommarlovet. Om fler till exempel vill rida, så kan vi åka och rida fler gånger. Vi är lyhörda för vad ungdomarna på fritidsgårdarna vill göra och det kommer tillkomma fler aktiviteter pö om pö, förklarar Anna Nilsson, enhetschef för ungdomsgårdarna.

Anna berättar att de planerat in ett flertal sommarläger och att de som anordnas framöver i sommar blivit fullbokade. Förutom aktiviteterna som kräver föranmälan, anordnas aktiviteter vid Fästningsbadet. En container har fyllts med utrusning på platsen och hittills har ungdomarna bland annat fått dekorera och spraya containern, haft dyktävlingar och spelar frisbeegolf. Verksamheten har öppet mellan måndag till fredag klockan 11.00-18.00 hela sommaren.

- Vi vill gärna nå de som sitter hemma, för det finns väldigt många i utanförskap. Med våra digitala medier har det varit lättare och isolera sig. Just att komma ut och umgås socialt med andra måste vi jobba mycket med, så att ungdomarna inte isolerar sig mer och mer. Det finns grupper av unga som vi verkligen kan göra skillnad för, avslutar Anna.

FAKTA

Här är de inplanerade sommarlovsaktiviteterna i Varberg

3 juli: Ridning på Anettes Tölteria 9 juli: Roadtrip till Borrås skåra 10 juli: SUP-äventyr 11 juli: Utflykt till Trampolinparken Jumpyard 23 juli: Sommar-LAN på ungdomsgården Gauen 26 juli: Halmstads äventyrsbad 30 juli Kanotpaddling på Stora Eksjön 6 augusti: Fisketur med båt 7 augusti: Vattenskidåkning på Stora Eksjön

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.