LISTA: Här är Hallands hundstränder

Foto: Pxhere

Här är vovvarna välkomna under högsäsong.

delningar

När högsäsongen är igång finns det flera stränder i Halland där hundarna får vistas och bada. Nedan hittar du vilka stränderna hundarna får vara på och vilka regler som gäller i respektive kommun.

Kungsbacka

I Kungsbacka kommun finns inget formellt förbud mot att ha hundar på kommunala badplatser. Det finns däremot förbud mot att ta ut hunden på en brygga eller flotte. Hunden ska vara kopplad och kommunen rekommenderar att hunden hålls avsides för allas trivsel.

Varberg

Hundar får inte vistas på kommunala badstränder mellan den 1 maj- 31 augusti. På Getteröns 3:e vik och badplatser som inte är kommunala, får hundarna vistas året om.

- Vi har väldigt lång kust, så vi har många platser där man får ha hund söder och norr om de kommunala badstränderna. Du ska alltid ha din hund under uppsyn så att den inte hittar på något du får vara ansvarig för, säger Jenny Bergström i Varbergs kommun.

Falkenberg

Hundar får inte vistas på kommunala badstränder mellan den 15 maj-15 september. Under högsäsongen finns det hundbadzoner vid Olofsbo havsbad, vid Netas Skrea strand och Ugglarps havsbad. Hundarna måste vara kopplade på stranden och inte passera utanför hundzonerna på stranden.

Hylte

Mellan den 15 maj-15 september får hundarna inte vistas på allmänna badplatser. Däremot finns hundbadplatser på Jällunden och Unnen året runt. Vovvarna ska vara kopplade på badplatser upplåtna för allmänheten.

Halmstad

Mellan den 1 maj och 15 september får hundar inte vistas på officiella badplatser, däremot får hundarna vistas på de badplatser som inte är officiella. Bland annat är hundarna välkomna till Västra stranden året om. Det finns inget koppeltvång, men som hundägare måste man ha kontroll över hunden och visa hänsyn till andra badgäster.

Laholm

Mellan den 1 maj -15 september får hundar inte vistas på badstränder. Under perioden är däremot hundarna välkomna till kommunens hundstrand i norra Skummeslövsstrand, på strandzon Kanin. Hunden ska vara kopplad på stranden.

Källa: Respektive kommuns hemsidor.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.