Laddar

LISTA: Här är de mest populära hundraserna i Varberg

Se topp-tio listan här.

delningar

Under 2018 registrerades drygt 50 500 nya hundar i Sverige. Rashundar fortsätter att vara populära och allra mest åtråvärd är alltså labrador retriever som nu toppat listan sedan 2010 då den petade ner den tyska schäferhunden från tronen över Sveriges mest populära hundar. Labrador retrievern fortsätter att stärka sitt grepp som den ras med flest nyregistrerade hundar i Svenska Kennelklubben med 2 667 nyregistreringar.

På andra plats återfinns just tysk schäferhund med 1 885 stycken strax före golden retriever med 1 882 registreringar. På en klar fjärdeplats hamnar vår svenska jämthund. Bland de tio populäraste raserna är den enda förändringen att fransk bulldogg får lämna över tiondeplatsen till dansk-svensk gårdshund.

Bland de hundraser som ökade mest i Sverige under förra året hittas dansk-svensk gårdshund (+131), jack russell terrier (+122) och siberian husky (+111). Till raser som tappar hör jämthund (-217), finsk lapphund (-115) och drever (-113).

– Vi ser ett fortsatt starkt intresse för mer småväxta raser, förmodligen för att de är enklare att passa in i vårt vardagsliv, säger Hans Rosenberg, presstalesperson på Svenska Kennelklubben i ett pressutskick.

I Varberg är den mest populära hundrasen Schäfer, och det är registrerat 192 tycken av rasen i kommunen. Den följs av Labrador retriever, 185 stycken och Jack russell terrier, 177 stycken. Se hela listan nedan:

Foto: Madelen/Mostphotos

Relaterade artiklar