LISTA: 7 detaljer som sänker värdet på din bil

Genrefoto: Pexels.

Här är de vanligaste missarna som skrämmer bort potentiella köpare.

delningar

Värdet på din bil kan påverkas mer än du tror av detaljer, som får potentiella köpare att hålla sig borta.

Allt om bilar har satt ihop en lista med vanliga misstag som får din bil att tappa värdet. Här är sju av detaljerna du bör se över:

1. Rost. Det kan vara en bra idé att åtgärda rostfläckar innan du ska sälja bilen. För trots att bilen kan vara hur fin som helst, om köparen hittar en liten begynnande rostfläck kommer de välja en annan bil, enligt en undersökning som bilauktionssajten Kvdbil har gjort.

2. ”Fel” färg. Oavsett hur cool du tycker att din udda färgade bil är, kan det vara till din nackdel när du ska sälja bilen, enligt Kvdbil. Den färgen som avskräcker mest är rosa, följt av orange och lila. Istället är färgen grå det säkraste kortet när du ska sälja.

3. Fula fälgar. Fälgarna gör mycket. För att få köpare att bli sugna på att köpa din bil kan du köpa billiga fina fälgar på diverse annonssajter och det behöver bara kosta ett par hundra kronor.

4. Trasig utrustning. Undersök och laga. Ibland är reparationen inte så krånglig och du kan tjäna mycket pengar på att fixa utrustningen innan du säljer din bil.

5. Dåliga däck. Enligt Kvdbil är dåliga däck en anledning till att bilköpare backar från en affär.

6. Smuts. Det kan låta självklart att tvätta bilen innan du säljer den, men långt ifrån alla tänker på det innan de säljer bilen. Men bilen blir snyggare på bilder, lättare och sälja och det kostar dig bara ett par hundra kronor.

7. Krimskrams i bilen. Även om du själv tycker om stora luddiga tärningar, doftgranar eller mjukisdjur längs hela bakluckan, tycker inte alla som du och krimskramset kan göra din bil mer svårsåld. Städa bort alla personliga detaljer.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar