Lena, 60, blir uppsagd efter 40 år som hyresgäst

Montage. - Foto: Mostphotos

När sjukpenningen dröjt blev hyran sen – trots att skulden är betald får hon inte bo kvar.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

För två år sedan blev Varbergsbon Lena Svensson, 60, sjukskriven från sitt jobb som undersköterska på ett äldreboende. När sjukpenningen från Försäkringskassan dröjt blev hon sen med hyran. Nu vill Varbergs Bostad säga upp kontraktet, rapporterar Hem & Hyra.

Lena har varit hyresgäst hos Varbergs Bostad sedan 1979 och enligt henne har hon aldrig varit sen med hyran tidigare.

– Och jag har aldrig stört. Jag har jobbat heltid i hela mitt liv och haft autogiro i hur många år som helst, säger Lena till Hem & Hyra.

Lena bor i en radhuslägenhet sedan 13 år tillbaka, som kostar 8 300 kronor i månaden. Det var under sjukskrivningen som det uppstod ett inkomstglapp för Lena, som inte hade någon buffert när sjukpenningen dröjt.

Den första tiden gick hyresvärden med på att hyran var sen. Första hyran blev 49 dagar sen och de sju följande månadshyrorna blev mer än tre veckor sena. Hyresvärden gav en varning, men Lena hade fortfarande svårt att betala hyran i tid. Sedan nästan ett år tillbaka har hon kommit ikapp med hyran och inga hyresskulder kvar.

I januari i fjol blev Lena uppsagd från radhuslägenheten. Hyresnämnden står bakom hyresvärdens beslut, då förseningarna pågått en längre tid. Med hjälp av Hyresgästföreningen har Lena överklagat beslutet.

– Jag har gjort allt jag har kunnat. Ringt Försäkringskassan, Varbergs Bostad, varit hos soc. Jag har varit hyresgäst i så många år. Det är ingen som tänker på vart jag ska ta vägen, säger Lena.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar