Laddar

Konditorn om kreativa semlesuccén: “Har varit uppskattade”

Fettisdagen firas med semlor, eller?

delningar

Idag är det fettisdagen och det firar bagerier och konditorier runt om i hela Sverige. Under de senare åren har en trenden varit att gå ifrån den traditionella semlan och istället hitta på egna varianter. Som exempelvis Mufflan och Tacosemlan.

Konditoributiken i Varberg gör man heller inga undantag och har även där tagit fram sin variant, dagen till ära. Nämligen så kallade ”Semlecupcakes”.

– Vi har gjort saftiga vaniljcupcakes med smör, vete, socker och vanilj. Ja alltså som hembakat gott  och sedan har vi fyllt dem med antingen mandel-, vanilj- eller nutellafyllning, säger Sóley Guđbjörnsdóttir.

Varför valde ni att göra Semlecupcakes över vanliga semlor?

– Jag gillar cupcakes bättre och vi är inte ett brödbakeri så detta passar oss bättre och vårat koncept. Det finns gott om vanliga semlor i andra butiker ändå om det är det man föredrar, men dessa har varit uppskattade hos oss, säger hon.

Relaterade artiklar