KLICKTOPPEN: Varbergs hetaste bostäder just nu

"Ljuvlig fastighet med enastående" utsikt toppar veckans lista.

delningar

Det vinterbonade fritidshuset på adressen Kungsäters By 4 i Kungsäter, har den här veckan dragit åt sig flest blickar på Hemnet. Möjligen på grund av det blygsamma utgångspriset på 995 000 kronor samt den "ljuvlig fastighet" som den ändå är, enligt mäklaren. Bostaden har dessutom "ett högt läge och enastående utsikt över vacker natur, ängar och Kungsätersån".

Mest utstickande den här veckan är dock bostaden på Lillebacka 25 i Varberg. Framförallt är det utgångspriset som sticker ut med sina 5,7 miljoner kronor. Här får köparen "en magisk plats längs den halländska kusten" samt en tomtmark på 22 415 kvadratmeter.

1. Kungsäters By 4, Kungsäter, Varberg – 995 000 kronor

Från Hemnet: "Ljuvlig fastighet med ett högt läge och enastående utsikt över vacker natur, ängar och Kungsätersån som ringlar förbi strax nedanför tomten! Härifrån är det dessutom korta avstånd till flera stora bad- och fiskesjöar som exempelvis Fävren, Oklången och Tolken. Huset byggdes 2007 och lämpar sig både för permanent- och fritidsboende. Den ljusa och öppna sällskapsdelen av bostaden är en naturlig samlingspunkt för familjen. Här är det en härlig rymd med taket öppet upp i nock, en värmande kamin och många stora fönster som både ger fint ljusinsläpp och vacker utsikt ut mot naturen. I den andra delen av huset är det två mindre sovrum samt toalett/duschrum med tvättmöjlighet. Loftet ger en extra yta till sovplatser eller förvaring."

Foto: Fastighetsbyrån.

2. Bäck 31, Varberg – 1 695 000 kronor

Från Hemnet: "På adressen Bäck 31 återfinns denna charmiga hallandslänga anno 1886. Carl Torkelsson fick fastigheten Kopparlyckan som arvslott och byggde husen på fastigheten mellan åren 1886-1888. Efter att hans plötsliga bortgång köpte träskomakaren Nils Eliasson tillsammans med sin hustru gården på offentlig auktion år 1906 för 2226 kronor. På gårdsplanen finns den gamla stallbyggnaden där det under det tidiga 1900-talet huserade både kor med kalvar och ett par grisar och i hönshuset bakom stallet fanns runt 100 höns. Gården med var med sina 2 tunnland mark på den tiden nästintill självförsörjande och stannade i familjen Eliassons ägo fram till 2002. Nu ges chansen att förvärva Kopparlyckan med flera välbevarade attribut och där historian sitter i väggarna."

Foto: Svensk Fastighetsförmedling.

3. Skällinge by 21A, Varberg – 650 000 kronor

Från Hemnet: "Drömmer du om ett eget torp med möjlighet till mindre jordbruk och enklare djurhållning på den egna fastigheten? Då har du hittat rätt! I utkanten av Skällinge samhälle ligger detta äldre torp i behov av kärlek och renovering. Huset har i dag varken vatten eller avlopp men el finns och är utbytt på 2000-talet. Fastigheten delas av en liten grusväg och nedanför vägen nyttjas marken för åkerbruk och på den övre delen finns gräs, hage och träd - perfekt för fårens sommarbete. På tomten finns också ett uthus för förvaring. På denna natursköna fastighet finns mängder med möjligheter för den som längtar ut till naturen och drömmer om självhushållning, odling och djur."

Foto: Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

4. Lillebacka 25, Varberg – 5 750 000 kronor

Från Hemnet: "Välkomna till Pilagården och denna magiska plats längs den halländska kusten. Fastigheten är en dröm om hela ca 240 + 300 kvm och har mängder av möjligheter för den som söker ett generationsboende, vill bedriva verksamhet eller vill kunna hyra ut. Bostadsbyggnaden är smakfullt renoverad med material valda med omsorg för att hålla en hög standard och funktionalitet med stilren design som genomsyras av enhetlig interiör och sobra färgsättningar. Helt enkelt, här finns en genomgående känsla för estetik i ett boende utmärkt anpassat för den som söker både perfektion och praktiskt nytta. Även exteriört finns en väl genomtänkt röd tråd och från första stund när vi rullar in på den snyggt grusade infarten ges ett imponerande intryck. Infarten som leder in på innergården tar oss vidare till den stora extrabyggnaden. Här samsas två stora ateljéer, två stora garage med massor av förvaringsmöjligheter och en separat lägenhet som är i behov av omvårdnad. Marken på fastigheten om slående 22 415 kvm rymmer såväl öppna fält och skogsimpediment som en vacker trädgård med gräsmatta och planteringar av såväl buskar som träd. Ett stort härligt trädäck i etage med bl.a. en jacuzzi och ett utekök som dessutom erbjuder gott om plats för familj, släkt och vänner att tillsammans avnjuta kvällssolen på. Detta är en unik plats att bo på..."

Foto: Svensk Fastighetsförmedling.

5. Folkared Hansagård 4, Folkared, Varberg – 2 195 000 kr

Från Hemnet: "Här erbjuds ett charmigt och välplanerat hus i genomgående bra skick. Ett rymligt boende i två plan med fantastisk utsikt, härlig atmosfär och sociala ytor. Bostaden har lättmöblerade rum, källare och ett inrett vindsrum. Här finner du bland annat ett stilrent och praktiskt kök, ett mysigt vardagsrum, fin matsal med kamin och tre sovrum. Dessutom har bostaden ett fräscht och smakfullt badrum med dusch på övre plan, en praktisk gästtoalett samt ytterligare ett badrum samt bastu i källaren. Till huset hör en lummig, stor och vacker trädgårdstomt med fruktträd, lekstuga och ett förråd/carport. Ljumma vår- och sommarkvällar tillbringas med fördel på balkongen som har plats för ett mindre bord och sol större delen av dagen. Folkared är en mycket naturskön och trivsam del av Långås och även med närhet till Sibbarp. I omgivningen finns grönskande omgivningar med härliga bokskogar och promenadstigar. Här finns alla möjligheter att supa in naturens friskhet - perfekt för dig som älskar närhet till naturen! Förskola och skola finns i Sibbarp respektive Långås endast några minuter bort."

Foto: SkandiaMäklarna.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar