KLART: Ny ölmässa i Varberg

Fotograf: Rasmus Almryd - Foto: Privat

Erfaren arrangör anordnar ny mässa.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Fredrik Almryd satsar på ölmässor i två nya svenska städer - Varberg och Ljungby. Men ölmässan i Falkenberg, som arrangerats i sex år, förblir störst ett tag till enligt Fredriks planer.

- Vi började titta på Varberg för tre år sedan. Sedan gjorde en annan aktör en ölmässa där under förra året. När de gick i konkurs tog vi tag i det igen, säger Fredrik.

Ölmässan kommer hållasBruket och Fredrik räknar med att det blir 16 till 20 utställare. Målet är att nå 600 besökare under mässan, vilket är ett ganska lågt mål enligt Fredrik. Mässan som arrangeras i Falkenberg brukar ha ungefär femtio utställare och 2000 besökare per år.

- Det finns otroligt många mässor och de mindre eller mellanstora är de som lyckats bäst att etablera sig, förklarar Fredrik.

Fredrik, som är med och arrangerar ölmässor i ett flertal andra städer, berättar att utställare efterfrågat en mässa i just Varberg. Bland utställarna i Varberg deltar bland annat de lokala Varbergs Beerworks, Byaregårdens brygghus och nystartade Subbe Bryggeri.

- Vi har börjat fylla på ganska så bra, vi har några vinutställare och whiskeyutställare som vi har på gång att bearbeta.

Blir det ett årligt evenemang? 

- Det är tanken, vi ser det som ett projekt i många år. Vi vill bygga upp besöksantal och utställarantalet så att man gör mässan långvarig.

Vad är förhoppningarna på ölmässan i Varberg? 

- Vi tror jättemycket på den, det var därför vi tittade på Varberg redan för tre år sedan. Det är en betydligt större stad än Falkenberg, så på sikt kan man komma upp i ett stort antal besökare där också. Vi börjar i en liten skala och bygger upp mässan med tiden.

Ölmässan hålls på Bruket den 16 februari år 2019.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar