KLART: Långtorsdagarna får ett stort lekcentrum

Med hinderbana, klätterväggar och rutschkana: "Kommer vara en väldigt attraktivt evenemang för barn och familjer på Varbergs torg".

delningar

I vintras förvandlades Wictory Center i Varberg till ett lekcentrum med hoppborgar, hinderbana, klätterväggar och rutschkana under tre dagar. Det var föreningen Varberg för Liv/Tuvas dag tillsammans med Warbergs IC som anordnade evenemanget "Lek för Livet" och inträdespengarna gick bland annat till förmån för cancersjuka barn.

I sommar kommer det skapas ett nytt lekcentrum från Varberg för Liv/Tuvas dag - under de fem långtorsdagarna på Varbergs torg.

- Vi kommer ha hinderbana, hoppborgar och rutschkanor utplacerade på torget, det blir ungefär som det vi körde inomhus. Vi kommer ta någon summa för att vara där en gång, eller så kommer man kunna köpa ett band som gäller för alla fem gånger. Vi vill inte att det ska bli att vissa inte har råd, men man måste ta något för all den tid man lägger ner, förklarar Marin Larsson, en av grundarna till Varberg för Liv.

Martin förklarar att föreningen och lekplatsen kommer vara med på varje långtorsdag i samarbete med Varbergs kommun, efter att kommunen kontaktat föreningen. Magnus Thomson, destinationsutvecklare på Varbergs kommun, bekräftar samarbetet.

- Det är en lokal aktör med en stor passion och ett gott hjärta, och de gör ett fantastiskt arbete för barn som tyvärr är drabbade av cancer.

Hur stor plats får de på torget?

- Jag kan inte svara på exakt hur stor plats de får, men det jag kan säga är att de kommer få en stor yta på torget. Det kommer vara en väldigt attraktivt evenemang för barn och familjer på Varbergs torg, som är Sveriges tredje största torg. Det blir inte bara en hoppborg, det blir ganska mycket, säger Magnus Thomson.

Under varje torsdag blir det ett nytt tema för evenemanget. Martin berättar att de under sista torsdagen kommer få besök av Superhjältar mot cancer, som medverkade under evenemanget på Wictory Center i vintras.

Evenemangen kommer ske i samarbete med lokala idrottsföreningar som hjälper till under långtorsdagarna. Inträdessumman från evenemangen kommer gå till Varberg för Liv/Tuvas dag i deras fortsatta arbete med överraskningar för cancersjuka barn och deras syskon individuellt och på sjukhusen, samt till idrottsföreningarna som hjälper till under torsdagarna.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.