KLART: Hotellmagnat storsatsar i Varberg

Illustration: Fredblad Arkitekter AB

Norsk miljardär bygger jättehotell.

delningar

Under måndagen offentliggjordes det att hotellmagnaten Petter Stordalen, med Nordic Choice Hotels kedja Quality Hotel, kommer driva verksamheten i Varbergs senaste hotell i Västerport.

Det var i februari som kommunstyrelsen efter en tävling beslutade att fastighetsbolaget Casmé ska bygga den över 200 rum stora byggnaden. Sedan dess har bolaget letat hotelloperatör till verksamheten, vilket landat på Nordic Choice.

- Varbergs nya hotell är en viktig pusselbit i Västerport, därför känns det väldigt bra att det ska drivas av en etablerad och välkänd operatör. Nordic Choice Hotels har förutsättningar att skapa en mötesplats som ytterligare förstärker Varbergs dragningskraft, säger Ann-Charlotte Stenkil (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Och från fastighetsbolagets sida så ser man en oerhört stor potential i området som under de kommande åren kommer omvandlas.

- Vi valde att vara med i tävlingen för att Varberg är en kommun i stark frammarsch och med en väldigt spännande geografisk placering tillsammans med en central miljö. Behovet av ett större konferenshotell med bra kommunikationer som kan bli en riktig mötesplats även för alla varbergare var extra intressant, säger Boris Lennerhov, ordförande i fastighetsbolaget Casmé.

Bygget av det nya hotellet förväntas börja år 2021 och beräknas stå klart år 2023.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar