Laddar

”Jag vill tacka gud – resan hit har inte varit enkel”

Efter provspelet – Adam Fofana, 18, är klar för Varbergs BoIS.

delningar

18-årige Adam Fofana har provtränat med Varbergs BoIS sedan i februari.

Nu står det klart att den ivorianske vänsterbacken har lyckats spela sig till ett kontrakt med klubben.

– Det känns väldigt bra, jag är väldigt glad. Jag vill tacka gud, resan jag har gjort från Afrika och hit till Varberg har inte varit enkel, men nu är jag här och jag är väldigt glad, säger Adam Fofana till klubbens hemsida.

Fofana är fostrad i den ghananska talangfabriken Right to dream-academy.

– Jag skulle säga en anfallande vänsterback. Jag gillar att gå framåt, och ser mig själv som duktig i en mot en-situationer. Sen är jag även bra på att komma på överlappslöpningar och slå krossbollar, säger Adam Fofana.

Och Varbergs nyförvärv har målet klart för sig:

– Mitt mål är såklart att ta Varberg till högstaligan. Det sättet som tränarna vill att vi ska spela tror jag är ganska speciellt för svenska lag – att man verkligen passar bollen och flyttar laget. Så jag tror att om vi tar rätt beslut, så kan vi vinna majoriteten av våra matcher. Det kommer bli ett bra år för oss.

Sportchefen Kujtim Bala har stor tilltro till sin nya spelare:

– Det är en modern ytterback som har en väldigt bra grund i sitt passningsspel och i sin beslutsfattning. Vi tror att vi kommer ha stor nytta av honom, med tanke på hur vi spelar och hur Jocke och Paul formerar laget. Han kommer bli en tillgång och höja konkurrenssituationen i laget, men han också är en av våra yngre spelare och kommer från en helt annan miljö.

– Det jag är nöjd med är att han trivs redan. Grabbarna i laget har tagit hand om honom väl under tiden han har varit här, och fortsätter det så här kan det blir hur spännande som helst.

Fofana kommer inte hinna bli spelklar till söndagens cupmatch borta mot Östers IF.

Relaterade artiklar