Laddar

Italienska kedjan vill till Varberg: ”Väldigt intresserade”

Företaget expanderar i hela Sverige och vill nu till Varberg.

delningar

Stockholmsbaserade kaféet och espressobaren Mr. Espresso expanderar just nu över hela Sverige. Och enligt en av grundarna Sarbast Vaziri är Varberg aktuellt för företaget.

– Vi har fått in ansökningar från flera franchisetagare som är väldigt intresserade och bor i Varberg. Sedan har vi varit i lite kontakt med hyresvärdar i centrala Varberg och runt Gallerian. Inget är klart idag men Varberg är aktuellt för oss för vi vill expandera ganska fort i hela Sverige, säger Sarbast Vaziri.

Varför är Varberg intressant för er?

– Vi ser att Varberg är en plats på västkusten som vi tycker om. Jag tänker då på att det finns vatten runtom och allt som det innebär att vara en del av Italien. Men det viktigaste för oss om vi ska etablera oss i Varberg är att det måste efterlikna en Italiensk Piazza.

 

Foto: Privat

– Vi behöver lite större yta och det kommer förmodligen bara vara en enhet. Då är det ganska viktigt att sticka ut på så många sätt som möjligt.

Mr. Espresso är inspirerade av Italien och rostar sitt eget kaffe i Rom. Allt varor är från Italien och man har även bakverk från Florens och kaffemaskinen är från Milano.

– Vi använder bara ett Italienskt sortiment. Det handlar inte bara om bönorna utan maskinens del i det hela är minst lika viktigt. Smakupplevelsen är väldigt viktig för oss.

När hoppas ni kunna öppna?

– Just nu etablerar vi oss över hela Sverige fram till oktober. Och vi har lagt in Varberg i kvartal fyra för etablering. Så tanken är att kunna flytta in lite innan jul.

Relaterade artiklar