Laddar

Inför ödesmatchen: ”Vi har allt och vinna”

Ikväll har HK Varberg chans att skriva historia.

delningar

Efter segern på hemmaplan i onsdags vände HK Varberg matchserien mot HIF Karlskrona och lyckades därmed hålla hoppet om Handbollsligan vid liv.

– Vi hade en jäkla energi i laget och lyckades hålla nere Karlskrona på 24 mål och det var det som avgjorde tror jag, säger tränaren Hasse Karlsson.

När Varberg gick och vann med 27-24 gjorde man det inför rekordpublik i Sparbankshallen. Hela 1 685 åskådare var med och bevittnade Varberg som tvingade fram femte och avgörande matchen.

– Det var fantastiskt. Vi har högre publiksnitt än vissa semifinaler i Handbollsligan så det är ett enormt stöd vi har här. Vi är väldigt glada för att ett sådant jätteintresse finns för handbollen här, säger Hasse Karlsson.

HK Varberg har i och med årets succésäsong kommit längre än vad man någonsin gjort tidigare. Och nu har man en allra sista chans nere i Karlskrona för att skriva klubbhistoria.

– Det är jättekul, speciellt eftersom man har varit med på hela resan från divison två och upp hit. Man har väl alltid någonstans hoppats att man skulle kunna ta sig upp dit men inte riktigt trott på det själv. Men nu står vi faktiskt här så vi ska verkligen göra allt för att ta oss upp till Handbollsligan, säger lagkaptenen Tobias Bengtsson.

Känner ni någon press inför matchen?

– Nej jag tycker fortfarande att det är de som har pressen på sig. Vi har allt och vinna, en chans att gå upp i högsta ligan. De har allt att förlora, risken att åka ut. Så jag tror vi kommer gå in ganska så avslappnat, göra allt vi kan och ha jäkligt kul tillsammans, säger Tobias Bengtsson.

Vad tror du slutresultatet blir?

– Jag tror att vi vinner med 29-27, säger Tobias Bengtsson.

Relaterade artiklar