Hundar välkomnas till ny snackbar: "Gått över förväntan"

Filippa Wittzell har öppnat kvarterskrog med utlandskänsla i centrala Varberg.

4 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Den 26 april slog dörrarna upp till Lokalen SnackbarÖstra Långgatan 30. Det är Filippa Wittzell som arbetat inom restaurangbranschen i elva år, som startat upp kvarterskrogen. Både människor och hundar välkomnas.

- Det är inte så gammalt än men starten har varit grym, det har gått över förväntan. Man får hoppas att det håller i sig, säger Filippa om de första dagarna på Lokalen Snackbar.

Lokalen Snackbar har tjugo sittplatser och en enklare meny med så mycket närproducerat som möjligt. Förutom mat finns öl, vin, bubbel och sällskapsspel. Tanken har varit att öppna något hemtrevligt med utlandskänsla.

- Målet är någonstans att folk inte använder telefonen, utan att man har så trevlig och att det är så god känsla här inne att man inte behöver sitta på sociala medier. Det kan jag tycka är skönt när man är utomlands, folk sitter på sina egna kvarterskrogar på kvällarna vilken dag det än är. Det är inte tabu eller konstigt om man går ut en onsdag för att umgås.

Filippa berättar att ungefär två-tre besökare i veckan har varit hundar. Även de fyrbenta vännerna kommer få en egen meny med bland annat tuggben och någon hundleksak. Pengarna från hundmenyn kommer skänkas till den irländska organisationen "Hundar utan hem", som Filippas egna tre hundar kommer ifrån.

- Det känns jätteroligt att folk vill komma hit med hundarna. Det blir väldigt mysigt direkt när man får in hundarna, det blir en helt annan atmosfär.

I lokalen finns bord från en gamla kyrka, en barfasad från en gård, stolar från ett konkursföretag och inredningen som dels kommer från Second Chance. Kuddarna har Filippas extramormor sytt och nästan alla tavlor har med Filippa, hennes familj eller Varberg att göra.

- Allt är i princip återvunnet, nästan ingenting är nytt förutom lamporna i princip. Vi har försökt göra allting så gott vi kan själva för att hålla nere kostnader och för att göra det så hemtrevligt som möjligt. När man köper nya saker är det svårt att få en patina och en känsla för det, för det finns liksom ingen story. Det här är ändå bord som man ser att någon använt, förklarar Filippa.

Filippa och hennes mamma har alltid haft en dröm om att starta eget. Lokalen Snackbar lyckades hon öppna utan några lån, med hjälp av familjen. Hennes bror är företagets enda anställda, och han arbetar i köket.

- Nu var chansen här så då får man prova. Sen får det bära eller brista, men då har jag i alla fall testat. Då behöver man inte stå och ångra att man inte tog chansen.

Lokalen Snackbar har öppet mellan onsdagar-söndagar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar