Hundar får egen parkering vid mataffär

Foto: Annette Lindfors

Säker miljö för hunden - Nytt koncept i Varberg.

delningar

Nu har Coop vid Breared installerat en kostnadsfri och högteknologisk hundparkering. Parkeringen är utrustad med golvvärme, fläkt, rengöringsprogram och ett lås genom mobiltelefonen, rapporterar Hallands Nyheter.

– Det har vart önskemål från kunder om att vi ska skaffa någon typ av skydd för hundar. Kan vi rädda en hund från att bli instängd i en varm bil så är det positivt, säger Christer Kallies, event-och marknadsansvarig i butiken, till Hallands Nyheter.

Genom att använda mobiltelefonen kan man öppna hundkojan och låsa in hunden medan man handlar. När utomhustemperaturen sjunker till fem grader kommer golvvärmen igång och när temperaturen ökar till 20 grader sätts kylande fläktar på inne kojan. När hunden lämnat buren sätts ett rengöringsprogram igång, som tar bort sjukdomar och virus genom UVC-ljus.

– Den är utvecklad tillsammans med veterinärer. Hundarna får vara här inne max en timma, säger Kallies.

I Sverige har sju butiker testat hundkojan och Coop vid Breared blir de första som provar konceptet i Varberg. Tanken med hundkojan är att ge hunden en säker miljö och den har blivit godkänd av Jordbruksverket.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.