Laddar

Hon blir företagets första kvinnliga divisionschef

Nya utmaningar för den tidigare ekonomichefen.

delningar

Annika Mauritzson, som bor i Trönningenäs utanför Varberg, träder nu in som divisionschef för Träteknik, Deromes verksamhetsområde för takstolar och väggelement, efter drygt tre år som ekonomichef på Derome Byggvaror & Träteknik.

– Det ska bli väldigt spännande och jag känner mig otroligt motiverad. Jag har alltid haft många tankar och idéer om våra processer och affärer under min tid på Derome och nu får jag förmånen att få vara med och omsätta det till verklighet. Som ekonom analyserar man mest det som varit och nu kommer jag kunna jag jobba mer framåtriktat istället, säger Annika Mauritzson.

Annika efterträder Mats Lindblom och tillträdde sin roll som divisionschef den 1 maj 2018. Hon blir därmed första kvinnliga divisionschefen på Derome i en fortfarande mansdominerad bransch. Men det är inget hon vill lägga någon större vikt vid.

– Jag har aldrig uppmärksammat att det varken är en fördel eller nackdel att vara tjej och jobba på Derome. För mig handlar det om kompetens och när det gäller arbetsmiljön tycker jag att man ska ha en mix gällande både kön, ålder och erfarenhet. Det är då det blir som bäst. Vi är på rätt väg med den utvecklingen inom Derome och självklart hoppas jag att man kan inspirera andra tjejer att också ta plats framåt.

Relaterade artiklar