Holmagärde återvinningscentral får storpantarautomat: "Smidigare"

För den som vill panta mycket på en och samma gång - kapacitet för hundra förpackningar på några minuter.

delningar

Den relativt nya återvinningscentralen på Holmagärde i Varberg får en ny storpantarautomat. Automaten har tagits fram av Returpack/Pantamera och ska underlätta för de som tänkt panta många burkar eller PET-flaskor på en och samma gång.

- Det blir den första i Varberg. Det är ett samarbete med Returpack/Pantamera, vi har kontaktat dem och haft en dialog under en ganska lång tid. De tyckte det blev intressant när vi byggde en ny återvinningscentral, förklarar Johan Fälth, avfallschef på VIVAB.

Pantaren kan hälla ner flera PET-flaskor och burkar samtidigt i ett fack, istället för att panta en burk eller flaska i taget. Maskinen har kapacitet för cirka hundra förpackningar på några minuter och kan sortera och räkna panten som skickas ner i facket. Panten betalas ut via ett PayPal-konto eller via ClearOn betalcheckar. Pantsumman kan även skänkas till organisationen Håll Sverige Rent.

- Det blir väldigt mycket smidigare hantering än att panta en burk i taget. Vi tror det kommer bli populärt att använda den.

Pantautomaten går att använda redan nu, men invigs på Holmagärde Återvinningscentral på lördag den 16 mars klockan 10.00.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.