Laddar

Hemmafördel under avgörande kvalmatchen: ”Vi behöver publikens stöd ikväll”

Kniven är högt mot strupen när HK Varberg tar emot HIF Karlskrona ikväll.

delningar

Ikväll när HK Varberg tar emot HIF Karlskrona för den fjärde kvalmatchen är det vinna eller försvinna som gäller för varbergslaget. Eftersom Karlskrona leder med 2-1 i matcher kommer kvällens resultat att vara avgörande för att hålla hoppet om Handbollsligan vid liv.

Igår kväll hade HK Varberg sitt sista träningspass innan kvällens match. Och nu är förberedelserna i full gång innan laget samlas ihop vid halv sex.

– Det känns som vi har rätt så bra chanser i och med att vi har hemmaplan. Men vi måste höja oss och spela som vi gjorde under första hemmamatchen. Vi behöver få till en fullträff där alla verkligen levererar, för annars blir det tufft mot dem, säger tränaren Hans Karlsson.

– Det har vi sett på de här två bortamatcherna men jag tror att mycket folk på vår hemmaplan kan göra så att vi får ut det där extra som behövs, fortsätter han.

Framförallt nämner han försvarsspelet som den avgörande faktorn för att slå Karlskrona och hänvisar till den första matchen då Varberg vann.

– Vi höll nere dem på 26 mål och det är väl där någonstans som vi bör ligga om vi ska slå dem. Målvaktsmatchen kommer vi behöva spela jämnt eller vinna.

Känner man av någon nervositet inom laget?

– Nej inte mer än vad det ska vara tycker jag. Vi har tagit oss till kvalet för att vi är duktiga och även slagit dem i en match. Vi har ingen press på det sättet, det var ingen som förväntade sig att vi ens skulle vinna en match överhuvudtaget. Men vi har hela tiden trott på att vi har en chans och det ska vi försöka visa ikväll.

Vad behöver ni främst från hemmapubliken ikväll?

– Det gäller mycket att leva sig in i matchen och heja fram oss, även om det kanske är perioder ibland som är lite tyngre. Vi behöver publikens stöd ikväll så att de här dipparna inte blir för stora. De bidrar väldigt mycket för att vi ska hålla skärpan i 60 minuter.

För att ta sig hela vägen till Handbollsligan måste HK Varberg nu vinna de två återstående matcherna.

Relaterade artiklar