Hela världen jagar nya Halmstadföretagets produkter

Har tagit fram design med "världens mest eftertraktade byrå" – som skapar jätterusning bland hela världsbefolkningen.

delningar

Tänk att få titta sig i spegeln en morgon och reflektera över att badrumsspegeln är tillverkad i Oskarström. Den tanken kan snart bli verklighet för många. Nystartade företaget Haven System ska nämligen tillverka och sälja badrumsmöbler som snart kan lanseras på världsmarknaden, vilket 24Halmstad är först med att berätta om.

– Vi har redan hunnit etablerat oss på marknaden i Skandinavien. Men vi får hela tiden förfrågningar om våra produkter runt om i världen, säger Mikael Thedeby, vd för Haven System.

Haven System är ett så pass nytt varumärke att produkterna ännu inte nått butikerna. Först under vecka 20 kommer kunderna märka av de första badrumsmöblemangen signerade Haven Systems. Då väntar frontning ute i de butiker som kommer att ta in Haven System i sitt sortiment, däribland två Halmstadbutiker. Hur då produkterna kunnat skapa intresse ute i världen har Mikael Thedeby ett svar på.

– Instagram är ju fantastiskt! Vi har lagt ner otroligt mycket tid för att synas på bästa vis där, och det visar sig ju ha gett effekt. Men vi vill ju också hålla god kvalité, så blir det för många förfrågningar får vi i slutändan tacka nej, förklarar han.

Var sjätte minut kan Haven System producera en badrumsmöbel i skandinavisk design.

Varför hajpen blivit så stor kring Haven Systems produkter stavas "skandinavisk design". Företaget följer trenden som nu blivit lika het i Skandinavien som i hela världen. Människor skriker efter skandinaviskt i hemmet, intygar Mikael Thedeby.

– Tack vare Note Design Studio, en av världens just nu mest eftertraktade designbyrå, har vi lyckats ta fram en produktdesign som vi är väldigt nöjda med. Den utstrålar en stilren och harmonisk känsla i badrummet, utvecklar Mikael.

Vad är det som gör er design så pass unik?

– Kunderna kan själva få välja färg på möblerna och form på handtagen. Det går alltså att sätta sin egna personliga touch. Därutöver är det små hål på varje gavel på möblerna, vilket skapar mer rymd och luft. Dessutom ingår två necessärer i varje möbel som fungerar som fack. Perfekt om man är fler än en i bostaden, säger

Samtidigt som färg och form är "a och o", är också hållbarheten minst lika viktig för företaget. Möblerna har därför producerats i nedbrytbart bambumaterial och Haven System har utvecklat dessa på ett sätt som förenklar det för kunden vid eventuella reklamationer. Skulle exempelvis sidan av en badrumsmöbel gå sönder, kan den på ett smidigt sätt bytas ut mot en ny sida, som kunden kan göra på egen hand i hemmet. Det sparar både tid och kostnader för kunden, samtidigt som det blir miljövänligt.

I dag har Haven System sex anställda, men räknar med att vara omkring 15 stycken inom kort. Främst sneglar företaget åt anställda på produktionsavdelningen. En avdelning som snabbt kan expandera, inte minst sett till det trycket som Haven System redan fått. I produktionen finns kapaciteten för att producera en ny badrumsmöbel var sjätte minut.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar