"Hasse" tror på storpublik i derbyt

Hasse Karlsson. Foto: Viktoria Andersson

Rafflande Hallandsderby väntar HKV på onsdagen.

delningar

HK Varberg går bra i herrarnas handbollsallsvenska, så bra att de kan segla förbi OV Helsingborg på onsdagen. Då väntar nämligen ett rykande Hallandsderby samtidigt som serieledande Helsingborg spelar borta mot fyran Hallby.

– Det är en oerhört jämn serie. Men det är det som är så fantastiskt kul. Förhoppningsvis kan vi göra ett litet ryck mot Skånela i nästa vecka, säger Varbergstränaren "Hasse" Karlsson.

Karlsson syftar på den nästkommande omgången, då Varberg åker till Stockholm för ett möte med trean Skånela. Vid Varbergsseger kan fem poäng skilja lagen emellan ifall de båda tar segrar på onsdagen.

Men varför blicka mot nästkommande match, när ett derby väntar? För det är som redan nämnt det som väntar Varberg härnäst. På onsdagen gästar HK Aranäs Sparbankshallen och "Hasse" Karlsson tror det kan bli ett riktigt bra tryck i hallen.

– I förra derbyt i Kungsbacka hade vi 200 supportrar med oss. Jag hoppas att de (Aranäs) kan uppnå något liknande när dem kommer till oss. Då kan det bli en bra match på läktaren också, berättar Karlsson.

Hur stort är intresset för matchen just nu?

– Svårt att säga men från sponsorhåll har det varit ett stort intresse. Jag har inga siffror på hur många som köpt förköp, men jag skulle bli oerhört glad ifall vi blir 1300-1400 åskådare.

Avkast mellan Varberg och Aranäs sker klockan 19 på onsdagen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar