Här är Hallands bästa rastplats: "Väldigt fin"

Susedalens rastplats. - Foto: Wilhelm Nilsson

Alla rastplatser i länet har undersökts.

delningar

M Sveriges vägombud har kartlagt 250 rastplatser i Sverige och varje län har nu fått varsin bästa rastplats. I Halland var det Susedalens rastplats mellan Falkenberg och Halmstad, i norrgående riktning, som blev Hallands bästa rastplats.

- Det finns en restaurang där och de har hand om städningen. I och med det blir det bättre städning, eftersom de går ut när det behövs. Det finns en lekplats med, så där blev det lite mer poäng. Omgivningen är väldigt fin där, förklarar Lennart Svensson, vägombud.

Samtliga 13 rastplatser i Halland har deltagit i undersökningen där de genomgått en poängbedömning efter ett flertal olika kriterier. Exempelvis har M Sveriges vägombud gått igenom belysning, toaletter och uppställningsmöjligheter.

- Det mesta man kan få är 890 poäng, men det är knappt någon som kommer kring så många poäng. Då ska det till exempel finnas dusch tillgängligt, och det är det inte många som har.

Snart kommer de bästa rastplatserna i varje län att få en skylt uppsatt, med texten ”Länets bästa rastplats”. Lennart Svensson berättar att skylten förmodligen kommer upp på Susedalens rastplats någon gång efter midsommar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar