Hanna, 15, tar striden mot cancern

Hanna Rafstedt. - Foto: Wilhelm Nilsson

Musik, dans och berättelser ska uppmärksamma sjukdomen för en kväll på Najaden.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Det var i våras som Hanna Rafstedts, 15, morfar, Olle Andreasson, drabbades av njurcancer. Cancerbeskedet tog hårt på Hanna, inte minst med tanke på hur mycket morfadern betyder för henne.

– Han och mormor har alltid funnits där, från när jag var liten och blev passad till i dag då vi kan prata om alla möjliga känslofyllda ämnen, säger Hanna Rafstedt.

Snabbt efter att Olle lades in på sjukhus, började Hanna se över vad hon kunde göra för honom. Hon började spåna på idéer om att arrangera en cancergala, något som hon dock ganska snart insåg hon att hennes pengarna inte skulle räcka till. Men i höstas tändes hoppet när hon besökte Nolltrefem. Där och då läste hon på en skylt om ”idépengen”. Ett bidrag som går att söka inom Halmstads kommun ifall man är mellan 12 och 25 år gammal och vill arrangera ett evenemang.

Efter att Hanna Rafstedt skickat in sin ansökan om att få ekonomiskt stöd, fick hon en snabb återkoppling av kommunen som var villig att stödja hennes arrangemang, genom projektet Ung i Halmstad. Likaså fick hon kontakt med kulturhuset Najaden som var villiga i att hjälpa till. Samarbetena innebär också att inträdet till galan blir kostnadsfritt.

– De har varit jättebra att samarbeta med, även om dem har haft mycket att göra kring andra arrangemang också. Under galan står dem för serveringen och hjälper till på det sättet, berättar Hanna.

För Hannas cancergala kommer att äga rum just på kulturhuset Najaden den 1 mars. Då utlovas sång, dans och berättelser, och såklart ägna tankarna åt de cancerdrabbade genom en insamling till Cancerfonden.

– Alla känner vi någon som har drabbats av cancer. Det kan vara alltifrån en närstående till en bekant. Jag tycker att alla borde komma den här kvällen för att ägna en tanke åt de som någon gång drabbats av cancer, säger 15-åringen.

Bland artisterna på scen denna afton är Hanna Rafstedt en av dem. De andra är Matice, Papa Dee, Saikz, Christof Jeppsson, Jonathan Söderlund och kören Sing it. Utöver artisterna lovar dansgrupperna Younghiphopartists och illusion en riktig show på scen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar