Han uppträder på Bastard Burgers invigning Varberg: "Skitkul"

Fick en push från Zlatan i musikkarriären.

delningar

Joakim Gissberg har tidigare blivit uppmärksammad av Zlatan på Twitter. Under fredagen spelar han in en video i Barcelona till sin nya singel "Tänd" och på lördag uppträder han vid Bastard Burgers invigning i Varberg.

- Det känns skitkul, jag har aldrig varit i Varberg förut, säger Joakim.

Bastard Burgers i Varberg blir Joakims första stopp under hans miniturné för att marknadsföra nya singeln "Tänd" som släpps den 10 maj. Förutom Varberg blir det besök i Stockholm, Umeå, Sundsvall och Härnösand.

- Det var väldigt spontant planerat att komma till Varberg. Jag satt ner med Joakim på Bastard Burgers och pratade om det, och det är ju invigning och en bra plats. Sedan är det dansens dag i Varberg med, så jag tror det kommer vara passande.

För drygt ett år sedan twittrade Zlatan en Youtube-länk till Joakims mix av av de två låtarna "Jacco - Vår betong" och "Ison & Fille ft. Stor & Aleks - Stationen". Klippet har nu visats 3,3 miljoner gånger på Youtube.

- Det var ganska sjukt. Jag har vuxit upp med Emil Forsberg så det var nog den vägen Zlatan fick höra låten. Jag väcktes på morgonen av att Titti Schultz (radiopratare, reds anm) ringde och frågade hur jag kände Zlatan. Det var sjukt roligt att han uppskattade låten och det boostade klippet med 300 000-400 000 views på en dag. Det som hände på just det klippet var bara en spontan grej, sedan spred det sig över natten. Det gick från ingenting till att det blev musik på heltid. Det har varit en givande resa på något sätt.

Så man kan säga att Zlatan gav dig en push i musikkarriären?

- Ja, verkligen.

Joakim Gissberg uppträder på Bastard Burgers i Varberg på lördag den 27 april.

FAKTA

Joakim Gissberg

Ålder: 27

Bor: Skanstull i Stockholm

Intressen: Nutiden är det mestadels musik och film, men har alltid varit fotbollskille

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.