Han är nybliven svensk mästare i ishockey

Kalle Bartholdsson. Foto: Privat

17-årige hallänningen: "Då ska vi ta guld igen".

delningar

Kalle Bartholdsson, 17, är hockeytalangen från Halmstad som spås en lysande framtid. 2017 vann han guld med Skåne i TV-pucken, och så sent som i förra veckan var han med och besegrade Färjestad i en SM-final, vilket innebar att han fick föra ett SM-guld med Frölundas J18-lag.

– Om man jämför de bägge gulden jag har väger SM-guldet mer. Det är trots allt över en hel serie där vi som lag visat att vi är ett jäkligt bra, säger Kalle Bartholdsson.

Inför säsongen bytte Bartholdsson Ängelholm mot Göteborg. Efter spel i Rögles J18 och studier på, var det "rätt" väg att ta nästa kliv och ta på sig Frölundatröjan, menar backspelaren.

Drygt ett halvår har gått sedan flyttlasset gick till Göteborg. Den mesta av tiden spenderas på isen, antingen med klubblaget eller under skoltid på Katrinelundsgymnasiet. En skola som kan ge honom alla förutsättningar för att nå den högsta eliten.

– Skolan är kanske Europas största idrottsgymnasium. Den håller väldigt hög kvalité och jag trivs väldigt bra, säger Kalle, som läser andra året på gymnasiet.

Nu väntar två veckors ledighet i Halmstad, innan skolan och hockeyträningen drar igång igen. Det är först då som Kalle börjar blicka mot nästa säsong, men målsättningen är trots det redan satt.

– Då ska vi ta SM-guld igen. Så är det bara, avslutar Bartholdsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar