Hallänning vann tio miljoner kronor

Genrebild. - Foto: Pixabay

Satsade 22 kronor på lotto i lördags - blev mångmiljonär.

delningar

En man i trettioårsåldern i Falkenberg blev tio miljoner kronor rikare i lördags. Mannen lyckades pricka sju rätt på Joker under helgens dragning av Lotto. Sent på lördagskvällen pratade Svenska Spel med Falkenbergsbon, som rättat sin rad till kaffet någon timme tidigare.

– Jag är chockad nu och måste nog smälta det lite, men jag är väldigt glad för vinsten. Det är sånt här man drömmer om, säger mannen till Svenska Spel.

Mannen är familjefar och arbetar i byggbranchen. Han har haft en stående prenumeration på Lotto de senaste åren, med två rader Lotto och en rad Joker. Fram till i lördags har det endast blivit småvinster på spelet. Nu planerar han bland annat en fotbollsresa för vinstpengarna.

– Det blir resa, hus och allt möjligt för pengarna. Men inget är bestämt ännu när det är så färskt.

Falkenbergarens vinst på tio miljoner kronor blev årets största vinst hittills bland Svenska Spels turspel.

– Häftigt att ett prenumerationsspel som tuffat på under flera år plötsligt kan resultera i 10 miljoner kronor en vanlig lördagkväll i januari. Det är bara att rikta ett stort grattis till vinnaren med familj. Så långt på året har vi haft spridning på miljonvinsterna runt om i landet, nu gick den för första gången 2019 till en vinnare i Halland där vi fick se sju miljonvinster förra kalenderåret, säger Martin Ridderstolpe, Svenska Spels vinnarkommunikatör, till Svenska Spel.

Rätt rad för Jokerdragningen blev 6-2-2-5-0-4-7.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar