Hallandsartister förbereder sig för Diggiloo i Varberg: "Som att spela på hemmaplan"

Sångerskan Jessica Andersson och komikern Thomas Petersson berättar om sina besök i Varberg.

delningar

I sommar är det dags för Diggiloo att åka ut på en ny turné och i årets uppsättning medverkar flera halländska artister. Förutom Mariette Hansson från Harplinge och bröderna Carlsson i Arvingarna från Kungsbacka, medverkar två halländska "Diggilooveteraner": komikern Thomas Petersson från Röinge i Halmstad och den nyblivna hallänningen Jessica Andersson från Gottskär i Onsala, Kungsbacka kommun.

- Vi är mycket i Varberg hela tiden, för vi har två goda vänner som bor där och som vi cyklar med. Min sambo kitesurfar så han är glad i att vara där. Det är ett givet ställe att besöka av många anledningar för oss, säger Jessica Andersson till 24Varberg.

Även Thomas Peterson har visat sig vara en flitig besökare i Varberg. Går man runt Fästningen med någon i handen kan man inte låta bli att bli förälskad i både staden och den man håller i handen, menar han.

- Vi är nästan där varannan vecka. Min svärmor och svärfar bor i Varberg och min fru är därifrån. Så när jag och min fru spelat i Göteborg under hösten så har vi haft hundvakt i Varberg. Sedan har vi haft sommarstuga i Apelviken tidigare, så jag känner till Varberg ganska väl, säger Thomas till 24Varberg.

Thomas Peterson medverkar i Diggiloo för nionde gången i år, efter några års uppehåll. Han kommer bjuda på standup, sketcher, melodikryss i allsång och stämmor i bakgrunden under turnén.

- Jag tackade nej 2012, då hoppade jag av. Sedan var jag nöjd och glad, jag har sett Diggiloo men har inte velat vara med. Sedan ringde Patrik Krall (producent, reds anm.) och frågade om jag ville vara med. Och då kom faktiskt suget tillbaka. Det känns jättebra, säger Thomas.

För Jessica Andersson blir det 14:e året med Diggiloo. Hon berättar att hon varit med sedan starten och endast haft uppehåll år 2007, 2008 och 2018. Efter att ha blivit fullbokad i fjol gick det inte att medverka i Diggiloo, men hon berättar att hon redan då visste om att hon skulle medverka i år. Hennes långa medverkan i sommarshowen har gjort att hon fått rollen som "Diggiloo-mamma".

- Det känns fint även om man känner sig lite gammal. Jag har varit med från starten och för mig är det mitt lilla skötebarn. Jag har fått se Diggiloo växa från att vi bara hade tre spelningar till denna jättelika turné. Jag ömmar väldigt mycket för Diggiloo och konceptet och är jätteglad att vara tillbaka, förklarar Jessica Andersson.

Jessica Andersson kommer bland annat sjunga "Party Voice" som medverkade i Melodifestivalen i fjol, en ny låt hon skrivit tillsammans med Marit Bergman och Peter LeMarc samt en duett med John Lundvik på italienska.

Förutom att besöka Varberg privat, har Jessica haft spelningar i staden vid flera tillfällen tidigare. Bland annat besökte hon Varberg i april under turneringen av hennes första soloshow "På dejt med Jessica Andersson”, som fick fina recensioner.

- Det är nog något alla artister drömmer om att göra, att få vara med och bestämma och forma sin egen show. Samtidigt är det läskigt för det är ingen självklarhet att man får sålt biljetter och får fina recensioner. Så jag blev väldigt glad för de recensioner jag fick och vi planerar att göra 10-12 spelningar till i höst, förklarar Jessica.

Men innan dess är det dags för Diggiloo. Den 14 juli kommer sommarshowen till Södra Fästningshörnan i Varberg, vilket blir deras enda stopp i Halland.

- Närmast hem för mig är Varberg, så det blir lite som att spela på hemmaplan. Vi är alla extremt pepp på att komma ut och visa vad vi repat på denna veckan. Det kommer bli en fantastisk föreställning, det kan jag lova, avslutar Jessica.

FAKTA

Jessica Andersson

Ålder: 45

Bor: Gottskär i Onsala.

Intressen: Musik är ett jättestort intresse. Förutom det målar jag tavlor. Det blir mer eller mindre bra, men det är en fantastisk form av terapi. Fiska och bowla.

Familj: Sambo Johan och son Liam, 16 år

Thomas Petersson

Ålder: 56 år

Bor: i Röinge 5 km utanför Halmstad

Familj: Fru, en liten fransk bulldog och en katt. Två utflugna barn 25 och 27 år.

Intressen: Resa och humor, att se roliga filmer eller se roliga komiker. Tycker det är skönt att gå ute på min gård och skrota lite emellanåt.

Turnéplan för Diggiloo 2019

3/7 Malmö, Malmö Arena

5/7 Eksjö, Sjöängen

6/7 Linköping, Bergs Slussar

7/7 Vårgårda, Tånga Hed

11/7 Gränna, Ribbavallen

12/7 Bromölla, Strandängens Idrottsplats

13/7 Ystad, Sandskogens Idrottsplats

14/7 Varberg, Södra Fästningshörnan

18/7 Vagnhärad, Tullgarns Slott

19/7 Rättvik, Dalhalla

20/7 Järvsö, Stenegård

25/7 Västervik, Bökensved

26/7 Borgholm, Idrottsplatsen

27/7 Båstad, Tennisstadion

28/7 Vänersborg, Sanden

31/7 Gotland, Burgsvik, Grå Gåsen

2/8 Höga Kusten, Skulebergets naturscen

3/8 Älvsbyn, Storforsen

9/8 Karlskoga, Badhusplan

10/8 Tibro, Ånaplan

16/8 Gävle, Strömvallen

17/8 Stockholm, Ulriksdals Slott

23/8 Uppsala, KAP

24/8 Eskilstuna, Sundbyholms Slott

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar