Gratis biokvällar för ungdomar i Varberg

Snart premiär för första biokvällen för ungdomar.

delningar

På torsdag är det premiär för "ungdomsgårdarnas biokvällar" för ungdomar i årskurs sex till nio. Kommunen har abonnerat salong två på Bio Capitol under tre kvällar i höst, för att bjuda ungdomarna på bio, popcorn och dricka.

- Vi har fått bidrag från staten för att kunna få till gratis aktiviteter för barn och unga under loven. Nu har vi pengar över, så vi ville erbjuda en service så att alla barn har möjlighet att kolla på bio, berättar Anna Nilsson, enhetschef för ungdomsgårdarna.

Varbergs kommun fick en halv miljon i bidrag för avgiftsfria lovaktiviteter under året. Förutom gratis biokvällar, har kommunen bland annat haft gratisläger med övernattning under sommaren. På ungdomarnas biokvällar hoppas de fylla de tvåhundra platser som finns i salong två på biografen.

- Istället för att ordna en utflykt så är det bättre att låta ungdomarna uppleva något i sin egen stad, förklarar Anna om satsningen.

Under första biokvällen kommer filmen Alpha visas. Innan varje biokväll kommer den lokala regissören Albin Glasell hålla i filmquiz, där det utlovas fina priser till vinnaren.

- På fredag släpps filmen som ska visas nästa gång, säger Anna.

Första biokvällen hålls torsdagen den 25 oktober på Bio Capitol. Biljettsläppet startar 17.45, en halvtimme innan filmen startar. Samma tider gäller vid de andra två biokvällarna i höst.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar