Glassmejeriet lanserar vegansk glass: "Stor försäljningspotential"

Pressbild/Sia Glass - Foto: Pressbild

Här är några av SIA Glass nyheter inför sommaren.

delningar

Det halländska glassmejeriet SIA Glass lanserar fyra nya veganska glassorter. Glassen Ice Dream är helt fri från mjölk, soja och laktos.

- Vi väljer att lansera ett nytt varumärke, Ice Dream, för att vi ser att det är en trend idag som växter sig starkare och starkare. Det finns behov av en god vegansk glass och vi ser att det finns en stor försäljningspotential, förklarar Stefan Carlsson, VD för SIA Glass.

Glassen lanserades i måndags och finns i smakerna SaltKaramell med mandel, KokosPassion, Saltlakrits och Choklad. SaltKaramell och Saltlakrits kommer dessutom att säljas som kulglass.

- Det finns en liten skillnad i smaken, det är inte riktigt samma smak som i den traditionella gräddglassen. Men vi har en grundpelare i vårt bolag, vi producerar bara glass som är god. Det har varit ett ganska långt produktionsuvecklingsarbete som gjort att den är god, trots att den inte är gjord på animaliskt grädde.

Tre av glassorterna har kokosgrädde som bas istället för den traditionella gräddbasen. Den veganska chokladglassen har en sorbetbas, innehållande socker och vatten.

- Chokladglassen innehåller en hög chokladhalt som gör att vi får en produkt som får en del fett i sig, så att den blir rund smakmässigt, förklarar Stefan Carlsson.

Förutom vegansk glass, har lanserar SIA Glass fler nyheter till sommaren. Bland årets nya kulglass finns en ny hallonsorbet med mer hallon och en gräddglass med smak av morotskaka, innehållande mjuka kakbitar.

Bland årets nya glasspinnar och glasstrutar finns en laktosfri Kola Sandwich, glasspinnen Chocolate och struten Unicorn.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar