Laddar

Företag vill hjälpa ungdomar i utsatta områden

Foto: Wästbygg.

”Hoppas vi kan bidra till elevernas utveckling”. 

delningar

Det är Wästbygg Gruppen, med kontor i bland annat Varberg, som nu inlett ett samarbete med My Dream Now. Representanter från företaget får nu träffa högstadieelever i ett klasscoachningsprogram – med syftet att eleverna ska förstå fina möjligheter i samhället. 

Visionen är att ungdomar i områden med hög arbetslöshet spm Tensta, Rosengård och Biskopsgården ska känna sitt värde i samhället och hitta egna vägar till utbildning och jobb. 

– Jag hoppas att vi som klasscoacher kan bidra till elevernas utveckling och ge dem motivation att arbeta mot sina egna mål för att ta sig till jobb efter studierna, säger Åsa Henninge, vd för Wästbygg Projektutveckling och en av coacherna. Men det ger även medarbetare hos oss möjligheten att utvecklas.

Redan nu har en första träff mellan representanter från företaget och två klasser på Hjällboskolan i Göteborg ägt rum. 

– Det var lite nervöst att ställa sig inför klassen första gången men vi blev otroligt väl mottagna och bombarderade av frågor, säger Åsa Henninge. Jag hoppas att eleverna fick lika mycket energi av att drömma om framtiden som vi klasscoacher och en känsla av att ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid. Vi fick ta del av många häftiga drömmar om att studera vidare, att bli något och ett rikt liv. Jag ser verkligen fram emot att träffa ”min” klass igen och tänker på dem.

Relaterade artiklar