Laddar

Företag stöttar Varbergs BoIS: ”Ser ljuset i tunneln”

Foto: Deromegruppen/Bildbyrån.

Stöttar klubben efter hot om att tappa elitlicensen eller konkurs.

delningar

Det är Deromegruppen som nu bestämt sig för att gå in med ett engångsbelopp för att hjälpa fotbollsklubben Varbergs BoIS FC ekonomiskt. Det för att rädda klubben från att tappa elitlicensen eller gå i konkurs. 

– Varbergsidrotten i allmänhet och Varbergsfotbollen i synnerhet har en mycket positiv utveckling. Eftersom BoIS spelar en stor roll för idrotten och ungdomsverksamheten i hela Varbergs kommun vill vi hjälpa dem i denna prekära situation. Vi går därför in med ett extra engångsbelopp under 2018. Även om de för tillfället är inne i en formsvacka såväl ekonomiskt, som i Superettan så är vi mycket imponerade av den verksamhet BoIS har byggt upp under de senaste åren, säger Johan Winroth som är vd på Derome Byggvaror och Träteknik i ett pressmeddelande.

Engångsbeloppet och samarbetet gäller under förutsättningen att både företag, kommun och medlemmar hjälper till med ytterligare ekonomiska medel till Varbergs BoIS FC för att rädda klubben ekonomiskt. 

– Vi ser lite ljus i tunneln och har fått positiva signaler från många håll om att stötta BoIS och vi är givetvis mycket glada för det Derome kan bidra med Det betyder enormt mycket och visar vilken stark tro de har till vår fotbollssatsning. Samtidigt har vi en bit kvar så det är fortfarande röd varningssignal. Vi har ännu inte alla delar på plats, säger klubbordförande Lars Karlsson i ett pressmeddelande. 

Relaterade artiklar