Företag slås ihop och bolagiseras: "Otroligt motiverande"

Markus Kinnander. - Foto: Pressbild

Företag i Varberg slås ihop med Börjes Logistik.

delningar

Nybroföretaget Börjes Logistik bolagiserar affärsområdet tredjepartslogistik (3PL) genom en sammanslagning med Varbergsföretaget Logit Europe AB:s verksamhet.

Nybroföretaget Börjes Logistik & Spedition AB är ett internationellt och fristående transport- och logistikföretag som grundades 1947. Företaget agerar främst på den europeiska marknaden och från kontoren i Nybro och tyska Erfurt trafikleds 100 lastbilar.

I mitten av maj förvärvade företaget Logit Europe AB. Företaget grundades i Varberg 2002, med uppdrag att driva och utveckla det bästa inom logistik för konfektion och skor.

Namnet på det gemensamma bolaget blir Emotion Logistics AB som är ett helägt dotterbolag till Börjes Logistik & Spedition AB.

– Båda företagen är välskötta och familjära logistikföretag som är kända för att leverera sina tjänster med hög precision och hög kvalité. Med sammanslagningen stärker vi vårt totala erbjudande där vår absoluta ambition framåt är att fortsätta erbjuda marknaden den bästa logistiken gällande kvalité, service och köpupplevelse, säger Markus Kinnander VD Emotion Logistics AB.

Sammantaget kommer Emotion Logistics att sysselsätta 65-talet medarbetare. Verksamheten bedrivs från fem logistikanläggningar i Sverige med en total yta på 35 000 kvm.

– Arbetet med att formera den nya organisationen pågår. Fokus framåt ligger på att utveckla våra befintliga kunders verksamheter och samtidigt möta den ökande efterfrågan på bland annat e- handelslogistik. Vi känner en enorm stolthet för vad vi tillsammans har åstadkommit och är samtidigt otroligt motiverade för att nå nya höjder, avslutar han.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar