Flyttade till Varberg - för att satsa på nytt företag

Förberedelserna är igång efter bara tre veckor i Varberg.

2 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Elly Mai lämnade Örkelljunga och salongen Elly’ Beauty för att flytta till Varberg i början på november. Nu förbereder hon sig för att öppna en ny nagelsalong på Drottninggatan. 24Varberg träffar Elly Mai och hennes vän Van Phan, som hjälper till att översätta under samtalet.

- Hon kan språket inom yrket, hon har jobbat med det i några år. Så att kommunicera inom yrket är inga problem, förklarar vännen.

Elly har arbetat med naglar i fem år totalt. Den nya salongen i Varberg ser hon som en möjlighet till att utveckla ett större företag än den hon tidigare drivit i Örkelljunga. Än så länge har väggarna målats om, lampor och hyllor sats upp och bänkarna fallit på plats. Nu är det detaljerna kvar att förbereda innan salongen öppnar upp för allmänheten.

- Jag ville komma till en större stad, i den gamla salongen arbetade jag själv och de var nästan omöjligt att hitta personal till salongen. Det blir lättare att hitta personal här och det händer lite mer i en större stad, berättar Elly om flytten.

Hennes förhoppning är att kunna anställa tre till fyra personer på den nya salongen Beautiful Nails och rekryteringen drar igång när allt i salongen kommit i ordning. Flera platser för nagelstationer håller på att förberedas inför öppningen. Mängder av nagellack och glitter radas upp på hyllorna bakom nagelstationerna.

- Det är en stor skillnad från Örkelljunga. Jag har besökt Varberg innan och tycker det är en bra och trevlig stad, så det är spännande.

Hennes nagelsalong kommer inrikta in sig på manikyr och pedikyr. När hon undersökt utbudet i Varberg har hon hittat något som saknas - som hon tror kan ge salongen det lilla extra i Varberg. I rummet bredvid står två stora pedikyrstolar med inbyggd ryggmassage.

- Behandlingen heter spapedikyr och då ingår massage, skrubb och fotvård med nagelbehandling. Det är en skön behandling som fattas här i Varberg, förklarar Elly.

De naglar som varit populärast bland kunderna är med färg, glitter eller en fransk ombré, vilket är en rosa nagel som tonas över till vit färg mot toppen. Elly berättar att salongen enbart kommer arbeta med gelnaglar, eftersom det är bättre för både kundens och de anställdas hälsa. Hon ser att populariteten bland gelnaglar bland salongerna ökar mer och mer.

- Akrylnaglar har kemikalier skadar naglarna i längden, medan gel är snällare mot naglarna. Det blir bättre för kunderna och för oss, hälsan måste alltid gå först.

Beauty Nails öppnar fredagen den 30 november.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar