Fler biosalonger planeras i Varberg: "Kommer bli en enorm skillnad"

Svenska Bio vill gå från tre till fem biosalonger.

delningar

Den 30 november 2018 bytte Bio Capitol namn och ägare till biokedjan Svenska Bio. Ägarbytet innebär en hel del förändringar på biografen, som nu planerar att gå från tre till fem biosalonger.

- Nu bygger vi om salong 3 och förhoppningsvis öppnar den till lovet. Så fort det blir bygglov för resten kommer den ena byggnationen efterfölja den andra, förklarar Jonas Lejeviken, platschef på bion.

Salong 3 kommer kommer gå från 60 till 30 sittplatser. Tidigare har salongen haft sex rader med sittplatser som nu går ner till fyra rader, vilket innebär ett större benutrymme för besökarna. Dessutom kommer bioduken bli 1,5 meter större och få en skärm på totalt 7,40 meter.

- Man hoppas kunna börja med nästa etapp i höst. Det ska byggas om fasad utanför, foajén här inne, det ska in en riktig hiss och det ska byggas om med toaletter. Så det kommer bli en enorm skillnad. Så fort bygglovet är i ordning vill de bygga om, berättar Jonas.

Bland annat är planen att salong 2 byggs om till två mindre biosalonger. Salongen har i nuläget 200 platser och förhoppningen är att den ena salongen får 25 platser och den andra 50 platser. Förutom fler salonger och större bioskärmar, blir det dessutom nya säten i samtliga salonger.

- Längst fram kommer det bli recliners, det är fåtöljer som man kan fälla ut. Längst bak blir det VIP-säten med dubbla armstöd, förklarar Jonas.

Sedan ägarbytet till Svenska Bio har det blivit flera förändringar på biografen i Varberg. De har blivit en ny hemsida, förkortade öppettider och kontaktfritt på biografen. Eftersom Svenska Bio samarbetar med Filmstaden (gamla SF), tar biografen i Varberg nu emot deras presentkort. Under byggnationen kommer det bli ett mer begränsat utbud av filmerna som visas, men målet är att hålla biografen öppen under bygget.

- Biografen har under ganska lång tid varit i behov av upprustning. Vi har modern teknik i salongerna, men det är gamla lokaler och det börjar bli slitet. Det är ganska kostsamt att göra de här renoveringarna, det är där Svenska Bio kommer in med muskler.

Jonas förklarar att Bio Capitol varit en personlig biograf med lokal anknytning. Förhoppningen är att kunna hålla kvar den kopplingen i framtiden.

- Varbergarna kommer få väldigt fina biografsalonger, det är kontentan av det, avslutar Jonas.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar