Femdubblar arbetsstyrkan under högsäsong: "Högt tryck"

Säsongen på campingen har dragit igång.

delningar

Förra sommaren fick Ugglarps Camping i Falkenberg besök av reseprogrammet Gone Camping och nu har en ny högsäsong dragit igång. 24Falkenberg har träffat platschefen Andreas Henriksson på campingen med utsikt över havet.

- Bokningsläget ser bra ut och det är ett högt tryck på bokningarna, säger platschefen Anderas Henriksson på Ugglarps camping.

Camping har förekommit på området i Ugglarp sedan 50-talet och utvecklades i slutet på 80-talet. Idag finns det ungefär 200 campingplatser och 150 bäddar i stugor och vandrarhem på Ugglarps camping.

- Det är ganska stora ytor, vi har två campingområden. Till skillnad från många andra så kan vi erbjuda platser som ligger lite vindskyddade i skogsområde med träd runt omkring och plats som ligger i närkontakt med havet, säger Andreas.

Ugglarps camping har funnits i Andreas familj sedan 84, och i år firar familjeföretaget 35-årsjubileum. I nuläget är det sex personer som arbetar på campingen året runt, och mellan 25-30 anställda under högsäsong. Andreas förklarar att campingen håller öppet mellan april till september och att stugorna är igång under lågsäsong. Dessutom förekommer konferenser till en viss del under vintern.

- Populärast är högsäsongsveckorna, hur man än gör. Nu under påsken hade vi nästan fullbelagt här i helgen. Och Kristi himmelsfärdshelgen är en stor campinghelg och då brukar det också bli fullt. Likadant är det till midsommar som är nästa stora helg. Sedan är det högsäsongsveckorna, från juli månad och någon vecka in i augusti är det väldigt högt tryck.

Campingen har fasta aktiviteter som äventyrsgolf, boulebana och ett aktivitetsområde med exempelvis äventyrsbana och lekplats. Dessutom genomförs en del aktiviteter i grupp, som tipspromenad, vandringar och bubbleball. Andreas förklarar att några av de mest populära aktiviteterna är hoppborgarna för barn och uthyrning av utrustning till stand up paddle board.

- Vår anläggning och läget Ugglarp mellan Halmstad och Falkenberg  innebär att vi har mycket gäster som besöker oss som inte bor på anläggningen, och de är varmt välkomna. Till exempel restaurangen, golfbanan och våra aktiviteter uppskattas av både våra gäster på campingen men även utifrån. Det är ganska unikt för just en restaurang som ligger på en camping, vi brukar räkna med att ungefär häften av gästerna kommer utifrån, säger Andreas.

Andreas berättar att Ugglarps camping hela tiden utvecklas. De har byggts nya hus, stugor och arbetar mycket med markarbeten och platser.

- Det finns absolut planer för framtiden, vi vill fortsätt utveckla anläggningen till att hålla hög standard och hög nivå.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar