Fem bästa tipsen: Tänk på detta när du ska vårstäda

Arkivfoto: Pixabay.

Här är sakerna du bör tänka på när det är dags att rensa hemma.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Snart gör sommaren sitt intåg och efterlängtade dagar med sol och värme väntar.

Men innan det är dags för en avkopplande semester vill många svenskar rensa och fräscha upp hemmet, förrådet eller sommarstugan. När det är dags att gräva fram solstolar och trädgårdsredskap påminns många om gamla möbler och prylar som står och samlar damm.

Det är en process som kan kräva såväl tålamod som tid och pengar. Freetrailer har i samband med detta tagit fram fem enkla tips för hur du effektiviserar vårstädningen.

– Börja med att planera, våga göra dig av med saker som inte används och tänk till kring logistiken. Bestäm dig för en dag då du fraktar bort prylar du inte behöver och slösa inte onödiga pengar på dyr transporthjälp. Det finns bra hjälp att få men det gäller att hitta tjänster som faktiskt besparar dig både tid och pengar, säger Johan Wijkander, nordic area manager på Freetrailer i ett pressmeddelande.

Freetrailers bästa tips inför vårstädningen:

1. Ha en tydlig plan

Innan du börjar är det klokt att planera ordentligt. Vilka utrymmen ska rensas? Kan du förvara sakerna på en innergård, parkering eller trädgård under tiden du städar? Skulle någon vän till dig tycka att det var roligt att hjälpa till?

2. Flytta ut möbler och prylar

Det underlättar rensningen att få en överblick över dina saker. Genom att ställa ut möbler och andra saker kommer du dessutom bättre åt golv, väggar och hyllor som ska rengöras.

3. Börja uppifrån och ner

Damm och annat smuts faller neråt. Därför ska du alltid börja rengöra högt upp för att röra dig nedåt. Samla allt på golvet så blir det lätt att ta med dammsugaren.

4. Sälj, skänk och släng det du inte kommer använda

Saker du inte har använt på flera år kommer du förmodligen aldrig använda igen. Låt därför vårstädningen vara ett tillfälle när du inte är sentimental. Sälj det som är av värde, skänk det som någon annan skulle kunna uppskatta och ta med resten till en återvinningsstation.

5. Nyttja kostnadsfri transport

I slutändan har du förmodligen samlat ihop både skräp och gamla ägodelar som glömts bort. Kanske ska en del till second hand-butiken och annat till återvinningen. För att slippa flera turer med bilen eller betala för en transport kan du låna en släpvagn gratis i ett dygn via Freetrailer.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar