Fastighetsägare vill bygga 168 lägenheter vid Willys

Montage. - Foto: Carl Winsth

Ansöker om höghusbygge.

delningar

Fastighetsägaren Fortinova har ansökt om att få bygga 168 lägenheter vid Träslövsvägen. Totalt handlar det om sex hus vid Willys - där det högsta huset blir sju våningar högt, rapporterar Hallands Nyheter.

– Vi vet att det finns ett stort behov av bostäder i Varberg och tycker att den här tomten skulle vara lämplig för förtätning. Vår tanke är att bygga ett luftigt kvarter med många grönytor och förhoppningen är att det skulle lyfta hela området, säger Anders Johansson, Fortinovas vd, till Hallands Nyheter.

Förslaget är att ha runt fyrtio procent tvårummare, fyrtio procent trerummare och övriga lägenheter som enrummare och fyrarummare. Enligt vd:n finns inga planer på att stänga ner Willys och enligt Christian Persson (C), ordförande i byggnadsnämnden, vill man fortsatt gärna ha en livsmedelsbutik i området och att villabebyggelsen i närheten värnas.

– Vi har sagt ja till att gå vidare och titta på detaljplanen, men utan några garantier gällande vad resultatet kommer att bli. Det finns sedan tidigare ett positivt planbesked för den närliggande fastigheten Tolken 9 och vi ser gärna ett helhetsgrepp för området, säger Persson till tidningen.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.