Laddar

EXTRA: Asiatiska restaurangkedjan storsatsar – vill öppna i Varberg

Nya kedjan siktar på Varberg.

delningar

Idag blev det klart att Sveriges nya asiatiska restaurangkedja Woki kommer öppna sin andra restaurang i Malmö till sommaren. Senast i februari slog de upp dörrarna för första restaurangen i Göteborg och nu vill de expandera över hela Sverige.

På 5 år vill Woki nu öppna 25 restauranger runt om i landet och, enligt företagets ena grundare Paula Röhss, har man Varberg i siktet.

– Varberg kan absolut vara en av de 25 restaurangerna som kan komma att startas upp under de kommande fem åren. Det är ingen etablering som är bestämd ännu men vi vill växa runt Storgöteborg och då ligger Varberg väldigt nära, säger Paula Röhss.

– Vi vill även växa från Skåne och upp mot Göteborg och då ligger Varberg nära därifrån också. Så inom fem år är det mycket möjligt att Varberg är en av våra 25 nya restauranger, fortsätter hon.

Eftersom någon etablering i Varberg ännu inte är klar berättar Paula Röhss att ett sådant besked kan ta allt emellan tre månader till fyra år. Men däremot passar just kuststaden deras koncept.

– Vi har byggt vårat koncept så att det definitivt ska passa både i Varberg, Halmstad, Helsingborg, Lund, Malmö och så vidare. Det ska kunna passa över hela Sverige. Det handlar mer om vad vi kommer mäkta med och att vi hittar just rätt lokaler så vi kan tillfredsställa många gäster.

Relaterade artiklar