Europamästerskap anordnas i Varberg

Montage. - Foto: Mostphotos

Pia Sundhage om mästerskapet: "Det kan inte bli bättre".

delningar

År 2020 anordnas UEFA F17-EM på Västkusten i Sverige, närmare bestämt i Falkenberg, Varberg, Halmstad och i Ängelholm. Inför mästerskapet anordnas ett för-EM i samma städer som mästerskapet 2020, rapporterar Svenskfotboll.

För-EM kommer hållas mellan den 11-17 september och F03-landslaget möter USA och två av Europas bäst rankade lag, Spanien och Tyskland.

- Det kan inte bli bättre. Jag är otroligt glad för spelarnas skull, säger förbundskapten Pia Sundhage till Svenskfotboll. 

Det var i december 2016 som beslutet kom om att Sverige ännu en gång skulle stå som arrangör för ett europamästerskap i fotboll. Som värdnation kommer Sverige vara direktkvalificerade i tävlingen. Under kvalet kommer alla lag att få möta varandra.

- Det är lika viktigt för laget utanför planen, som det på planen, att förbereda sig inför ett stort mästerskap. Även om för-EM är i ett betydligt mindre format än EM 2020 så har det stor betydelse för organisationen. Vi hoppas dessutom att för-EM ska höja intresset både för flickfotbollen och EM-slutspelet, säger Göran Havik, SvFF:s organisationschef för UEFA F17-EM 2020, till Svenskfotboll.

Kvalet kommer avgöras den 11, 14 och 17 september. Spelschema och spelstäder har ännu inte presenterats.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar