Laddar

Europamästerskap anordnas i Varberg

Montage. - Foto: Mostphotos

Pia Sundhage om mästerskapet: "Det kan inte bli bättre".

delningar

År 2020 anordnas UEFA F17-EM på Västkusten i Sverige, närmare bestämt i Falkenberg, Varberg, Halmstad och i Ängelholm. Inför mästerskapet anordnas ett för-EM i samma städer som mästerskapet 2020, rapporterar Svenskfotboll.

För-EM kommer hållas mellan den 11-17 september och F03-landslaget möter USA och två av Europas bäst rankade lag, Spanien och Tyskland.

- Det kan inte bli bättre. Jag är otroligt glad för spelarnas skull, säger förbundskapten Pia Sundhage till Svenskfotboll. 

Det var i december 2016 som beslutet kom om att Sverige ännu en gång skulle stå som arrangör för ett europamästerskap i fotboll. Som värdnation kommer Sverige vara direktkvalificerade i tävlingen. Under kvalet kommer alla lag att få möta varandra.

- Det är lika viktigt för laget utanför planen, som det på planen, att förbereda sig inför ett stort mästerskap. Även om för-EM är i ett betydligt mindre format än EM 2020 så har det stor betydelse för organisationen. Vi hoppas dessutom att för-EM ska höja intresset både för flickfotbollen och EM-slutspelet, säger Göran Havik, SvFF:s organisationschef för UEFA F17-EM 2020, till Svenskfotboll.

Kvalet kommer avgöras den 11, 14 och 17 september. Spelschema och spelstäder har ännu inte presenterats.

Relaterade artiklar