ENKÄT: Så tycker ungdomarna om kvällsbion

Andra kvällsbion för ungdomar i Varberg - Så tycker de om arrangemanget.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Under torsdagskvällen var det gratis ungdomsbio i Varberg, för andra gången i höst. Albin Glasell startar med ett filmquiz på tolv frågor - där de vinnande lagen får biobiljetter.

Under kvällen visas filmen "Nötknäpparen och de fyra världarna" och ungefär 100 personer har tagit sig till bion denna regniga kväll. Anna Nilsson, enhetschef för ungdomsgårdarna i Varbergs kommun, hoppas på kostnadsfri ungdomsbio vid fler tillfällen i Varberg till framtiden:

- Får vi pengar från Socialstyrelsen ska vi ha det nästa år med, under våren. Men det beror på hur det går nu med riksdagsvalet, förklarar hon.

Socialstyrelsen har delat ut ett statligt bidrag till varje kommun för att anordna avgiftsfria lovaktiviteter för ungdomarna. Varbergs kommun fick en halv miljon i bidrag för avgiftsfria lovaktiviteter under året. En del av de pengarna har gått till ungdomsbion i höst, som hålls vid tre tillfällen.

- Detta är tredje året vi får pengarna och vi vet inte om det kommer till nästa år. Meningen är att man ska nå alla barn och att alla ska ha samma förutsättningar att vara med. Och det kan man ordna med hjälp av det här bidraget, förklarar Anna.

Vid första tillfället visades filmen Alpha och vad som visas vid tredje och sista tillfället i år, är i dagsläget inte officiellt. Albin berättar att det blir något som passar både tjejer och killar i målgruppen.

24Varberg har ställt två frågor till några av ungdomarna på bion:

1. Har du varit på ungdomsbion innan?

2. Vad tycker du om arrangemanget och filmvalet?

Walid Balcheh 16 år

- Jag har varit på bion med skolan, men jag var inte på ungdomsbion förra gången.

- Det är bra, för det blir mer aktivt och fler ungdomar får möjlighet att gå på bio. Jag vet inte så mycket om filmen som visas.

Emil Jonasson, 17 år

- Nej.

- Det är trevligt, det är mycket ungdomar här så det verkar uppskattat. Det är positivt och roligt. Filmen är nog ett bra val nu snart när det är jul, så det var ett rimligt val tycker jag.

Bella Elmén, 14 år

1. - Nej, det är första gången.

2. - Filmen verkar bara bra, den verkar vara lite Alice i underlandet.

Amanda Kanje, 14 år

- Nej, det har jag inte.

-Jag tycker det är ett bra filmval. Jag har inte sett den förut men jag har sett reklamen, den verkar bra. Det är bra att alla får möjlighet att delta och gå på bio.

Ernesa Sejdijaj, 14 år

- Nej.

- Jag har inte sett den innan, men den verkar bra tycker jag.

Yoana Lashkova, 14 år

- Nej.

- Jag har kollar trailern och filmen verkar intressant. Jag tycker att det är ett bra arrangemang.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar