Efter stölderna - vill få in 82 nya övervakningskameror

Gekås säkerhetschef möter motstånd från facket.

delningar

Under måndag inleds rättegången mot de sju män som misstänks för grov stöld på Gekås i Ullared. Männen har bland annat lyckats ta sig förbi kassorna utan att betala, efter att den anställde i kassan parkerat kvittot, som 24Falkenberg tidigare rapporterat.

Säkerhetschefen på Gekås, Boris Carlsson, vill nu få upp övervakningskameror vid varje kassautgång. Totalt handlar det om 82 nya övervakningskameror, rapporterar Hallands Nyheter.

– Det handlar om att förebygga, förhindra och avslöja brott, säger Boris Carlsson till tidningen.

Facket är inte lika glada över idén kring extra kameraövervakning. Handels menar att de inte ser kameraövervakning som ett första alternativ bland de säkerhetsåtgärder man kan vidta.

– Det måste finnas en annan lösning. Vi vill absolut inte sätta upp över åttio kameror. Gör man det så misstror man sina anställda totalt. Jag är förvånad över att arbetsgivaren ser det här som bästa lösningen, säger Izabela Nanneson, ordförande i Handels fackklubb på Gekås, till HN.

Den första augusti blev det enklare för exempelvis butiker, banker och privatpersoner att få upp övervakning via kameror. Istället ställs det högre krav på att reglerna följs i dataskyddsförordningen. De 82 tänkta övervakningskamerorna på Gekås i Ullared, ska det nu förhandlas om.

– Inom en månad borde vi ha förhandlat färdigt. Vi måste komma vidare i frågan, det här är inget som är unikt för oss. Kameraövervakning kommer bli allt vanligare i framtiden och vi gör det här för att förbättra arbetsmiljön för alla och höja säkerheten, säger Boris.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar