Laddar

Efter debuten i Melodifestivalen: ”Sigrid var fantastisk”

"Just nu så släpper jag ”mello-känslan” lite och försöker landa fram tills det är dags igen", säger Andrej Kamnik.

delningar

Efter första deltävlingen av Melodifestivalen stod det klart att John Lundvik, med låten ”My turn”, och Benjamin Ingrosso, med ”Dance you off”, gick vidare till final. För varbergaren Andrej Kamnik, en av personerna bakom Sigrid Bernsons låt ”Patrick Swayze” blev det ingen finalplats. Inte ännu i all fall.

Efter en timmes väntan från att Sigrid Bernson uppträtt stod det däremot klart att hon tagit sig vidare till Andra chansen i Kristianstad den 3 mars. Därmed är fortfarande hoppet vid liv om att knipa en plats till finalen på Friends Arena i Stockholm den 10 mars.

– Sigrid var fantastisk. Jag vet hur hårt hon har jobbat för det här, är oerhört stolt över henne. Det var lite snack i tidningarna om hennes dödslyft på slutet, om att det var riskabelt. Men det klarade hon med bravur, säger Andrej Kamnik.

Vad har du som låtskrivare för roll nu under själva mello?

– Min roll är att peppa Sigrid så mycket jag bara kan. Bara massa positivitet. Och jag tycker det är viktigt att vi alla som är delaktiga i låten är samlade som en enhet, säger han.

Vad tyckte du om de som gick till final?

– Jag tyckte att de va värdiga det. Men som David Lindgren var det oerhört jämnt, så allt kunde hända egentligen.

Eftersom Sigrid ursprungligen är dansare valde man därför att skriva låten ”Patrick Swayze” som en hyllningslåt till henne hennes favoritfilm Dirty Dancing som nu också släppts på Spotify och Itunes.

– Jag såg nyligen att den hade ramlat in på plats 15 i Sverige Topp50 listan på Spotify samt att den ligger etta på Itunes. Kul.

Hur laddar du upp inför andra chansen?

– Just nu så släpper jag ”mello-känslan” lite och försöker landa fram tills det är dags igen. Då drar det igång igen och pulsen höjs, skrattar Andrej Kamnik.

Relaterade artiklar