Det krävdes fingertoppskänsla vid renoveringen

Rådhuset i Varberg har genomgått renovering, men det blev en hel del utmaningar för Falkenbergs rör.

delningar

Det var 1865 som Rådhuset i Varberg stod klart och det är sedan dess ett välbekant inslag i Varberg. Vid ombyggnationen som pågått under några år krävdes varsamma händer och ett kreativt sinne.

– Jag kan tänka mig att Skanska anlitade oss för ventilationsarbetena eftersom vi jobbat med en annan känd byggnad med stort kulturellt värde i Varberg, nämligen Varbergs fästning, berättar Michael Nilsson, avdelningschef för Ventilation & Service på Falkenbergs Rör, som är den Comfort-medlem som anlitades för jobbet.

– Dessutom var det partnering som samarbetsform, och det är ju inte alla som fixar det, säger han till Mynewsdesk.

Arbetet med ventilationen för rådhuset startade 2015 och har inneburit 1700 timmars jobb fördelade på två montörer. Slutresultatet, det ”nya” rådhuset, inhyser en restaurang på bottenvåningen, kontorsrum på första planet och kontorslandskap på det översta.

– Vi fick göra en mängd anpassningar och hitta nya lösningar mot dem vi är vana vid. Fläktrummet är ett bra exempel. Vanligtvis bygger man ett fläktrum på bredden, men här gick inte det på grund av kulturskyddet. Det ledde till att fläktrummets golvyta bara är 26 kvadratmeter och av dem tar installationerna upp drygt 21 kvadratmeter. Man kan lugnt säga att vi har utnyttjat höjden för att få in all teknik, avslutar Michael Nilsson.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar