Laddar

”Det känns som att de är på väg att förlora sin identitet”

Han var med och sköt upp BoIS i superettan 2011. Nu kan Pierre Tillman, 30, göra en skrällartad comeback i grönsvart.

delningar

På torsdag rivstartar Varbergs BoIS säsongen 2018 med årets första träning. Med en sprillans ny tränaruppsättning och rejäl ruljans i spelartruppen kommer det vara flera nya ansikten att lära känna för supportrarna.

Men ett ansikte lär de definitivt känna igen.

Den 30-årige Varbergsbon Pierre Tillman – som gjorde sju säsonger i klubben mellan 2007 och 2014 – kommer att vara med och försöka provspela till sig ett kontrakt med klubben.

Den förre mittfältsstjärnan har fått tillbaka suget.

– Jag har hållit uppe med fotbollen i fyra år nu och inte tagit det så seriöst, men jag har kommit till en punkt nu där jag vill ge fotbollen en chans till. Jag känner mig fortfarande ung och bra i kroppen, säger Pierre Tillman till 24Varberg.se.

– Jag vet att jag har kvalitéer att spela högre upp och om jag inte ger det en chans så kommer jag att ångra det när jag blir äldre, säger han.

 

Pierre Tillman i BoIS-tröjan 2013.

Sedan Pierre Tillman lämnade klubben 2014 har han tillbringat en sejour som fotbollsproffs i Indien, innan han kort därefter varvade ner i kändislaget Andrea Doria i Stockholms division fem.

Den senaste säsongen har han spelat i division två-laget Varbergs Gif.

– Jag saknar den lilla extra kicken att spela inför folk på läktaren, erkänner Pierre Tillman.

Dessutom har Tillman följt utvecklingen i Varbergs BoIS och känner sig orolig. Många långtida BoIS:are har ratats av den nya tränaruppsättningen och flera trotjänare har tvingats lämna klubben.

– Det känns som att de är på väg att förlora sin Varbergs BoIS-identitet. Det är många som lämnar nu som har varit med länge. Jag känner ändå att jag var med och sköt upp dem i superettan, och det är tråkigt om allt det ska raseras, säger Pierre Tillman.

Han fortsätter:

– Med all respekt för nyförvärven; är man från Varberg och spelar för Varberg känner man oftast mer för föreningen. Det måste finnas kvar personer som brinner för klubben och gör allt för BoIS.

Hur många känner du i den nya upplagan av BoIS?

– Oj, det är nog bara ”Gabbe” (Gabriel Altemark Vanneryr) egentligen. Det är en bra kompis till mig. Sedan har jag väl träffat många av de andra också, men det är bara lite löst, säger Pierre Tillman.

Vad vet du om den nya sportsliga ledningen?

– Kujtim Bala känner jag bra, honom har jag spelat tillsammans med i BoIS. Tränaren (Joakim ”Jocke” Persson) vet jag inte så mycket om, förutom att han vill spela fotboll och rulla boll. Det är trevligt – det har jag i princip aldrig fått göra tidigare i mina lag.

Till sist: hur bra är Pierre Tillman nu jämfört med senast du var i superettan (2014)?

– Haha! Jag har väl gått på 40 procent av min kapacitet de senaste åren, så det är klart att jag har en hel del kvar. Samtidigt vet jag vad jag går för. Med en rejäl försäsong i ryggen, som jag inte har haft på flera år, så vet jag att jag kan spela i superettan, säger Pierre Tillman.

Varbergs BoIS tidigare mittfältsstjärna som vill kriga till sig ett nytt kontrakt och en ny chans i grönsvart.

Relaterade artiklar