Derome leverantör till rekordbygge: "Stolta"

Grafik: Pressbild/Mynewsdesk

Här byggs världens högsta träbyggnad.

delningar

Nu byggs världens högsta trähus, räknat i antal våningar. Det är Skellefteå kulturhus som kommer bli tjugo våningar högt - och Derome står som leverantör till de övre delarna av rekordbygget.

– Det här kommer att få världen att upptäcka svensk träindustri. Det är bra för hela branschen, säger Petra Eriksson, affärschef inom Derome i ett pressmeddelande.

Skellefteå kulturhus kommer bestå av totalt 205 hotellrum och ett gym på toppen. Det nya trähuset väntas bli ett Sverigerekord i höjd och ett världsrekord i antal våningar.

-Vi är stolta över det här uppdraget som är ett kvitto på att Derome har hög kompetens och förmåga att ta på sig komplexa projekt, säger Petra Eriksson.

I samband med det nya avtalet gör Derome ytterligare investeringar i verksamheten i Renholmen i Skellefteå. HENT, dom står som totalentreprenör för kulturhuset, ser flera fördelar med att ha just Derome som leverantör.

- Det blir korta transporter, vilket gynnar miljön och underlättar för oss. Och vi kommer att ha mycket bättre kontroll över kvaliteten när vi bygger med volymer. Projektets logistik är utmanande och det ger oss en stor fördel med Derome som är en lokal leverantör. Det innebär att vi kan få volymerna levererade "just in time". Vi ser fram emot fortsatt gott samarbete med Derome och tror att vi tillsammans kan bidra till att industrin utvecklas vidare med avseende på trähuskompetens och att kunna bygga högt i trä, säger Vegard Brå, projektchef på HENT i ett pressmeddelande.

Bygget beräknas stå klart andra kvartalet 2021.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.